Enel a achizitionat o companie care poate produce energie eoliana

in Energie 26 October 2007 76 Views

Enel, prin subsidiara sa Enel Investment Holding, a finalizat achizitia a suta la suta din Blue Line SRL, o companie din Romania care detine drepturile de a dezvolta proiecte de energie eoliana in regiunea Dobrogea, cu o capacitate viitoare potentiala de circa 200 MW in total, anunta un comunicat Enel.

Tranzactia a fost incheiata miercuri, 24 octombrie, iar proiectele se afla in proces de dezvoltare si se estimeaza ca vor deveni operationale in anul 2010.

Prin aceasta tranzactie, Enel isi face intrarea in sectorul energiei regenerabile din Romania, conform strategiei companiei de a atinge un mix de combustibili echilibrat, unde energia regenerabila joaca un rol semnificativ.

Blue Line SRL este o companie cu sediul in Bistrita. Fostii actionari ai acestei companii vor continua sa dezvolte proiecte de energie regenerabila, atat in mod independent, cat si in parteneriat cu Enel.

Enel este lider mondial in domeniul energiei regenerabile, avand o capacitate instalata de peste 19,000 MW in centrale hidroelectrice, eoliene, geotermale, si solare. Compania a initiat un Program pentru Mediu si Inovatie pentru care sunt prevazute investitii de 4,1 miliarde euro pana in anul 2011.

Compania este prezenta in Romania prin Enel Energie care furnizeaza electricitate in toata tara, in timp ce Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea gestioneaza reteaua de distributie a electricitatii in aceste doua regiuni.

In urma achizitiei Electrica Muntenia Sud, compania isi va dubla prezenta in sectorul distributiei de electricitate din Romania, ajungand la 2,5 milioane consumatori, 124.000 km de retea si 5.700 angajati. De asemenea, Enel urmareste si alte proiecte in domeniul activelor de energie nucleara si termo, in cadrul proceselor de privatizare initiate de Guvernul Romaniei.

Italienii de la Enel au depus, joi, oferta de angajante pentru constructia si punerea in functiune a Unitatilor 3 si 4 de la CNE Cernavoda, alaturi de alte cinci companii (Electrabel – Belgia, Iberdrola – Spania, CEZ – Cehia, ArcelorMittal – Romania si RWE – Germania).

Comentarii

comentarii