Enel deschide linie de credit de un miliard de euro pentru a se conforma Obiectivelor de Dezvoltare Durabil─â

in Energie 4 October 2019 37 Views

Enel a semnat cu UniCredit prima sa linie de credit de tip revolving asociat─â de realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabil─â (ODD) ale ONU, un contract de ├«mprumut ÔÇ×asociat de ├«ndeplinirea ODDÔÇŁ ├«n valoare de 1 miliard de euro, cu termen 5 ani.

ÔÇ×Cu aceast─â linie de credit inovatoare, progres─âm ├«n direc╚Ťia ob╚Ťinerii de finan╚Ťare sustenabil─â legat─â de realizarea obiectivelor de decarbonizare ale Grupului, ├«n conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabil─â ale Organiza╚Ťiei Na╚Ťiunilor Unite,ÔÇŁ a declarat Alberto De Paoli, directorul financiar al Enel. ÔÇ×Apari╚Ťia de instrumente financiare care r─âspl─âtesc comportamentul responsabil fa╚Ť─â de mediu este o confirmare suplimentar─â a validit─â╚Ťii ecua╚Ťiei care leag─â sustenabilitatea de crearea de valoare. Privind ├«n viitor, instrumente de acest tip vor fi utilizate din ce ├«n ce mai mult pentru implementarea strategiei de finan╚Ťare a Grupului”.

Noua linie de credit ╚Öi primul program mondial de obliga╚Ťiuni legate de ODD, lansat de Enel ├«n septembrie, sunt destinate s─â extind─â ╚Öi s─â diversifice sursele de finan╚Ťare sustenabil─â ale Enel. Aceast─â nou─â abordare a finan╚Ť─ârii face parte din strategia de creare a valorii prin integrarea ODD ├«n modelul de afaceri al Grupului, strategie care a contribuit la cre╚Öterea Enel ╚Öi la reducerea profilului s─âu de risc.

Linia de credit pus─â la dispozi╚Ťie de c─âtre UniCredit este destinat─â s─â r─âspund─â nevoilor curente de finan╚Ťare ale Enel ╚Öi este legat─â de capacitatea Grupului de a atinge, p├ón─â la 31 decembrie 2021, o pondere a energiei regenerabile (pe o baz─â consolidat─â) egal─â sau mai mare de 55% din capacitatea total─â de generare instalat─â. La 30 iunie 2019, nivelul era deja de 45,9%.

├Än Planul Strategic actual, Enel s-a concentrat pe crearea de valoare prin op╚Ťiuni de business care sus╚Ťin ├«ndeplinirea urm─âtoarelor patru ODD:

  • ODD 7 ÔÇ×Energie curat─â ╚Öi la pre╚Ťuri accesibileÔÇŁ, cu majorarea capacit─â╚Ťii de produc╚Ťie din surse regeneranile cu peste 11,6 GW;
  • ODD 9 ÔÇ×Industrie, inova╚Ťie ╚Öi infrastructur─âÔÇŁ, cu peste 46,9 milioane de contoare inteligente instalate ╚Öi investi╚Ťii de 5,4 miliarde de euro ├«n inovare ╚Öi digitalizare;
  • ODD 11 ÔÇ×Ora╚Öe ╚Öi comunit─â╚Ťi durabileÔÇŁ, cu investi╚Ťii ├«n segmentul de retail ╚Öi noi servicii de energie cu accent pe electrificarea unor domenii de activitate, al c─âror obiectiv este de a ajunge, printre altele, la o capacitate ├«nsumat─â de 9,9 GW pentru echilibrarea re╚Ťelelor prin managementul consumului ╚Öi 455.000 de puncte de ├«nc─ârcare pentru vehiculele electrice;
  • ODD 13 ÔÇ×Ac╚Ťiune climatic─âÔÇŁ, cu un angajament de reducere a emisiilor de dioxid de carbon la mai pu╚Ťin de 0,350 kg / kWheq ├«n 2020 ╚Öi de decarbonizare complet─â p├ón─â ├«n 2050.

Comentarii

comentarii