Enel în Top 5 “Schimbă lumea” al revistei Fortune

in Business, Companii, Energie 28 August 2015 347 Views

Enel a fost listată în top 5 în lista “Schimbă lumea” a revistei Fortune, un nou clasament care pune în prim-plan companiile care includ rovocărilor sociale în strategia lor de afaceri. Grupul, care este singura companie de utilități inclusă în top, a fost clasată pe locul al cincilea din 50 de companii selectate de revistă și a fost remarcată de Fortune pentru “schimbarea baricadelor atunci când vine vorba de energia curată”.

enel

Revista  a subliniat faptul că, în 2014, Enel a generat 38% din producția sa din surse regenerabile, iar cifra va crește la 48% în următorii patru ani. Fortune a subliniat și angajamentul CEO-ului Enel Francesco Starace de a face Grupul neutru din punct de vedere al carbonului până în 2050.

“Electricitatea este fundamentală pentru producția industrială și agricolă și pentru crearea locurilor de muncă, îmbunătățește educație și sănătate și deschide noi oportunități de creștere. Rolul nostru este de a asigura o furnizare de energie, disponibilă pentru toți și durabilă pe termen lung, iar noi trebuie să ne asigurăm că acest lucru se întâmplă în armonie cu nevoile comunităților pe care le deservim”, a declarat Starace.

Lista “Schimbă lumea” a fost creată de către Fortune pentru a sublinia convingerea conform căreia capitalismul ar trebui să fie lăudat pentru puterea sa de a face bine. Pentru a face acest lucru, Fortune și firma de consultanță non-profit cu impact social FSG au rugat “o mică armată” de experți din companii, mediul academic și non-profit din întreaga lume să le recomande companii care fac bine, ca parte a strategiei lor referitoare la profit.

Citește și:

Enel Green Power a inaugurat prima centrală integrată cu resurse geotermale și biomasă din lume

Enel Green Power își mărește capacitatea eoliană și fotovoltaică

Comentarii

comentarii