Enel va construi în SUA cel mai mare parc eolian al companiei

in Energie 14 April 2016 261 Views

Enel , prin intermediul filialei sale Enel Green Power North America (EGPNA), a ├«nceput construc╚Ťia parcului eolian Cimarron Bend ├«n Statele Unite ale Americii. Cimarron Bend va avea o capacitate total─â instalat─â de 400 MW ╚Öi va fi cel mai mare parc eolian al Enel la nivel mondial.

enel

Parcul eolian, situată în Clark County, Kansas, va putea genera aproximativ 1,8 TWh anual, oferind suficientă energie pentru a satisface nevoile de consum anual a peste 149.000 de gospodării din SUA, evitând în același timp emisia a aproximativ 1,3 milioane de tone de CO2 în fiecare an.

Energia generat─â de parcul eolian Cimarron Bend, ce va intra ├«n func╚Ťiune p├ón─â ├«n 2017, ╚Öi certificatele verzi aferente vor fi v├óndute ├«n cadrul a dou─â contracte de achizi╚Ťie de energie, pe termen lung, de 200 MW fiecare, unul cu Google, iar cel─âlalt cu Kansas City Board of Public Utilities (BPU). Cimarron Bend este primul parc eolian al Enel din America de Nord care vinde o parte din energia electric─â produs─â unui cump─âr─âtor corporativ.

Construc╚Ťia Cimarron Bend va necesita o investi╚Ťie de aproximativ 610 milioane de dolari americani ╚Öi face parte din investi╚Ťia prezentat─â ├«n planul strategic actual al Enel. Proiectul este finan╚Ťat prin resursele proprii ale grupului Enel.

Filiala EGPNA de╚Ťine ╚Öi gestioneaz─â deja patru parcuri eoliene ├«n Kansas ╚Öi este cel mai mare operator din sectorul eolian din acest stat, cu o capacitate total─â de exploatare de aproape 1 GW. EGPNA este prezent ├«n 21 de state din SUA ╚Öi dou─â provincii canadiene, cu o capacitate total─â instalat─â de peste 2,5 GW, din care mai mult de 2 GW din surse eoliene, 316 MW din surse hidro, 72 MW din surse geotermale ╚Öi 29 MW din surse solare.

Comentarii

comentarii