Enel X lansează primul coridor de încărcare pan-american 100% electric. Ce ţări permite ruta să traversezi cu maşina

in Transport 13 October 2020 43 Views

Enel X face posibilă călătoria cu vehiculul electric din America de Nord până în partea de sud a Americii de Sud odată cu lansarea primului coridor de încărcare a vehiculelor electrice, care se întinde în 11 ţări, potrivit unui comunicat al companiei.

Ca parte a coridorului de încărcare, au fost instalate 220 de puncte de încărcare JuiceBox, active acum în 11 țări: Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexic, Nicaragua, Panama și Peru. Dintre acestea, 196 de puncte de încărcare sunt integrate și vizibile în JuicePass, aplicația Enel X care permite utilizatorilor să gestioneze toate serviciile de încărcare disponibile la punctele de încărcare publice și private.

Aplicația oferă mai multe profiluri de utilizator, în funcție de nevoile de utilizare ale clienților: încărcare publică, încărcare la locul de muncă sau încărcare la domiciliu. JuicePass funcționează și cu toate rețelele de încărcare publice compatibile cu Enel X.

„Ne-am asumat provocarea de a construi o rețea de puncte de încărcare folosind tehnologia noastră JuiceBox și de a trimite echipele în cele mai îndepărtate locații din America Latină. Acest proiect de infrastructură de lungă durată este o dovadă a angajamentului nostru de a promova vehiculele electrice în întreaga lume, făcând adoptarea pe scară largă a mobilității electrice o posibilitate, chiar și în locații îndepărtate, unde instalațiile de încărcare a vehiculelor electrice nu erau disponibile anterior”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Coridorul de încărcare electrică pan-american, care este prezentat în documentarul Long Way Up, facilitează mobilitatea electrică între Ensenada, peninsula Baja California din Mexic, și Ushuaia, un oraș din sudul Argentinei care a devenit acum cel mai sudic punct al continentului care se bucură de o instalație de încărcare a mașinilor electrice.

Printre locurile iconice pe care ruta le conectează se numără:

  • În Argentina: Ushuaia, locul cu cea mai sudică stație de încărcare din lume, Calafate, unde călătorii pot admira ghețarul Perito Moreno și Caviahue, un teren de basm aproape de un vulcan viu.
  • În Chile: Torres del Paine, un parc național uimitor și San Pedro de Atacama, un oraș situat lângă un lac sărat în inima celui mai uscat deșert din lume.
  • În Bolivia: Palacio de Sal, uimitorul deșert de sare și hotel de sare.
  • În Peru: vechiul oraș incan Cuzco. Un alt punct de încărcare este, de asemenea, situat pe drumul către Machu Picchu.
  • În timp ce se află în Panama, șoferii își pot încărca vehiculele cu energie 100% verde produsă de centrala solară Chiriqui, deținută de Enel Green Power.

Citește și:

NEXT-E: Infrastructura pentru încărcarea mașinilor electrice a fost finalizată pe A2
Parcările publice din România: 1,2 milioane de locuri pentru 7 milioane de autovehicule

Comentarii

comentarii