Energie solara direct la priza

in EcoLIFESTYLE 4 May 2013 1,113 Views

Dispozitivul, care este in fap o priza, se lipeste de o fereastra si stocheaza energia solara captata. Aceasta poate fi folosita pentru a alimenta diferite dispozitive de mici dimensiuni, cum ar fi telefoanele mobile, sau pe timp de noapte pentru veioze.

Am incercat sa proiectam o priza portabila care sa poata fi folosita intuitiv, fara o pregatire specialaÔÇŁ, spun reprezentantii companiei de design Kyuho Song & Boa.

Dispozitivul se poate lipi pe orice fereastra cu o placa de aspiratie care inconjoara mini-panoul solar atasat. Acesta alimenteaza priza cu energia solara captata. Potrivit designerilor, acest incarcator/convertor poate fi folosit oriunde exista lumina, in special in cazul in care exista o utilizare limitata a energiei electrice, cum ar fi in aer liber sau in avion.

Dispozitivul Socket Window este inca un concept, dar in viitorul apropiat, designerii spera sa-i sporeasca eficien╚Ťa de stocare a energiei, dar ╚Öi de timpul de incarcare.

Priza ÔÇŁsolaraÔÇŁ poate oferi energie timp de 10 ore la o incarcare completa si are nevoie de aproximativ intre 5 si 8 ore pentru a se incarca complet.

Comentarii

comentarii