Environ anun╚Ť─â un nou record ├«n colectarea de╚Öeurilor din ╚Öcolile din Rom├ónia

in EcoLIFESTYLE, Poluare 20 July 2018 16 Views

Peste┬á10.000 kg de baterii uzate ╚Öi 100.000 kg de echipamente electrice ╚Öi electronice au fost colectate de c─âtre cei 30.000 de elevi ├«nscri╚Öi ├«n campania na╚Ťional─â de educa╚Ťie ecologic─â ,,Baterel ╚Öi Lumea Non-EÔÇŁ a Asocia╚Ťiei Environ.

Environ anun╚Ť─â nou record ├«n colectarea de╚Öeurilor din ╚Öcolile din Rom├ónia

Anul acesta am fost impresiona╚Ťi de gestul unor elevi genero╚Öi care au ales s─â doneze punctele acumulate ╚Öi s─â fie transformate ├«n rechizite d─âruite copiilor nevoia╚Öi de la centrul Salva╚Ťi Copiii din Nazarcea. Este poate cea mai mare dovad─â a eficien╚Ťei acestui program care nu formeaz─â doar ecologi╚Öti, ci ╚Öi tineri altrui╚Öti, cu un puternic sim╚Ť civic. Acestea sunt lucrurile care ne dau energie s─â continu─âm s─â perfec╚Ťion─âm programul an de an,ÔÇŁ a declarat Andrei Orban, pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei Environ.

Performan╚Ťele copiilor au fost recompensate cu 85.000 de produse comandate pe platforma online www.magazinbaterel.ro, iar ╚Öcolile care au colectat cea mai mare cantitate de echipamente electrice vechi, ╚ścoala Gimnazial─â Neagra S─ârului 8.236 kg ╚Öi respectiv, cea mai mare cantitate de baterii uzate, ╚ścoala Gimnazial─â ╚śtefan cel Mare Gala╚Ťi 154 kg, vor fi premiate cu dot─âri ├«n valoare de 1000 euro.

La ├«nceputul lunii septembrie, echipele c├ó╚Ötig─âtoare formate din elevi de la clasele I-VIII de la ╚ścoala Gimnazial─â Ion I. Graure B─âl╚Ťeni, jud.Olt,┬á Liceul Tehnologic Cozme╚Öti din jud.Ia╚Öi ╚Öi ╚ścoala ╚śtefan cel Mare din Alexandria se vor relaxa ├«ntr-o binemeritat─â tab─âr─â la P─âltini╚Ö, iar colegii mai mici de la clasa preg─âtitoare de la ╚ścoala Gimnazial─â nr. 4 din Sibiu vor primi c├óte un set de role ╚Öi echipamente de protec╚Ťie.

,,Rom├ónia Recicleaz─âÔÇŁ cu Asocia╚Ťia Environ

,,Baterel ╚Öi Lumea Non-EÔÇŁ este cea mai complex─â┬á┬ácampanie de educa╚Ťie ecologic─â din Rom├ónia, fiind singurul program care ├«mbin─â perfect componenta didactic─â cu cea aplicat─â, dar ╚Öi latura┬ádigital─â, participan╚Ťii beneficiind de materiale personalizate┬ápentru promovarea principiilor colect─ârii selective ╚Öi recicl─ârii de╚Öeurilor, suporturi de curs ╚Öi c─âr╚Ťi pentru copii, dar ╚Öi recipiente speciale pentru colectarea bateriilor uzate ╚Öi a electronicelor vechi.

├Än plus, elevii┬áau la dispozi╚Ťie o platform─â unic─â ├«n Rom├ónia,┬áwww.magazinbaterel.ro, unde to╚Ťi cei┬ácare colecteaz─â baterii sau acumulatorii uza╚Ťi, precum ╚Öi de╚Öeuri electrice ╚Öi electronice, ├«╚Öi pot fructifica efortul prin achizi╚Ťionarea de rechizite, accesorii ╚Öi jocuri dintr-o gam─â divers─â, pentru suporterii adev─âra╚Ťi exist├ónd ╚Öi o colec╚Ťie de produse personalizate cu mascota campaniei. Astfel, de╚Öeul predat de elev ├«n campanie devine o moned─â de schimb utilizat─â ├«n magazinul online pentru produsele at├ót de necesare ╚Öcolarilor.

Campania ,,Baterel ╚Öi Lumea Non-EÔÇŁ este un proiect na╚Ťional de con╚Ötientizare, responsabilitate social─â ╚Öi colectare selectiv─â, organizat─â ├«nc─â din 2011┬áde Asocia╚Ťia Environ ├«n parteneriat cu Asocia╚Ťia Sistemul Na╚Ťional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) ╚Öi care se desf─â╚Öoar─â sub ├Änaltul Patronaj al Ministerului Educa╚Ťiei Na╚Ťionale, cu sprijinul Ministerului Mediului ╚Öi al G─ârzii Na╚Ťionale de Mediu.

Comentarii

comentarii