Peste 1.000 de unități înscrise în campania „Baterel și Lumea Non-E”

in EcoLIFESTYLE, Poluare 17 February 201778 Views

Peste 1.000 de unități de învățământ s-au înscris de la începutul anului în campania de educație ecologică „Baterel și Lumea Non-E” derulată de Asociația Environ.

environ baterel

Copiii din grădinițele, școlile și liceele participante, din mediul urban și rural, învață, prin intermediul acestui program, să colecteze selectiv și să recicleze deșeuri. Ei au la dispoziție materiale didactice, broșuri de informare și colectare și recipente speciale pentru colectarea bateriilor uzate și a electronicelor vechi.

„Suntem mândri și onorați de această performanță care ne confirmă faptul că am realizat ceea ce ne-am propus încă de la startul campaniei, în 2011, și până în prezent, reușind să ne respectăm angajamentul de a include conceptul de reciclare și protecție a mediului înconjurător în viața școlară. Primim în continuare foarte multe solicitări de înregistrare în program, iar acest lucru este o dovadă a faptului că eforturile noastre au avut ecou și copiii, însoțiți de dascălii și părinții lor, au înțeles că trebuie să aibă o grijă deosebită pentru natură și pentru resursele pe care ni le oferă”, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ, organizatorul campaniei.

Cu ce vor fi premiați participanții

Organizatorii susțin că initiațivele elevilor și cadrelor didactice cu privire la gestionarea corectă a deșeurilor din unitățile de învățământ sunt permanent încurajate. Implicarea activă a acestora în procesul de colectare este recompensat cu premii pe tot parcursul campaniei. Școlile care se vor clasa pe primele trei locuri în topul celor mai mari cantități colectate vor fi premiate cu dotări tehnice, în timp ce profesorii care se vor remarca cu o activitate deosebită vor fi recompensați cu produse electronice, iar elevii – cu produse din Magazinul Baterel.

environ baterel

În urmă cu doi ani, a fost lansat Magazinul Baterel, de unde elevii care colectează baterii sau acumulatori uzați, precum și deșeuri electrice și electronice pot să cumpere, în schimbul efortului depus, rechizite, accesorii și jocuri dintr-o gamă diversă. Astfel, deșeul predat de elev în campanie devine o monedă de schimb utilizată în magazinul online pentru produsele necesare școlarilor.

Copiii pot ajunge într-un parc de distracții european

De asemenea, creativitatea copiilor este recompensată în cadrul campaniei ,,Baterel și Lumea Non-E” cu tabere tematice, organizate în țară. O noutate în ediția 2016 – 2017 este lansarea competiției „Baterel Ambasador”. Prin intermediul acesteia, elevii care se dovedesc a fi cei mai activi mesageri ai lui Baterel, promovând mesajele acestuia în rândul colegilor, primesc titlul de „Ambasador al lui Baterel” și vor petrece câteva zile din vacanța de vară într-un parc de distracții european.

„Ne-am propus ca prin eforturile nostre, ale Asociației Environ, să transformăm fiecare elev într-un tânăr responsabil. Am avut ocazia să îi întâlnim în cadrul diverselor evenimente organizate anul trecut (Copiii colorează viața de 1 iunie în parteneriat cu Itsy Bitsy FM, Noaptea Cercetătorilor, Urban Fest organizat de Reprezentanța Comisiei Europene, Redu Amprenta de Carbon împreună cu Ambasada Germaniei, dar și altele) și ne-am bucurat să îi vedem atât de interesați de subiecte precum ecologia, reciclarea, încălzirea globală. În acest sens, trebuie să adresăm un mesaj de mulțumire profesorilor care au îmbrățișat proiectul nostru și se dedică formării celor mici, dincolo de programa școlară obligatorie”, au declarat organizatorii.

Aceștia spun că povestea lui Baterel este unul dintre principalii factori ai succesului campaniei. Pentru ei, personajul – erou al reciclării, este mai degrabă un prieten pentru copii. „Baterel este interfața care duce mesajul mai aproape de cei mici și care face ca partea de gestionare a deșeurilor să fie pe înțelesul tuturor”.

Înscrierile în campanie continuă până în luna mai, detaliile complete și regulamentul de participare fiind disponibile pe www.magazinbaterel.ro. Baterel răspunde la solicitări și telefonic la 031.827.0000, dar și online pe pagina de Facebook.

Comentarii

comentarii