Wind Tree, eoliana care funcționează chiar și cu vânt de 7 kilometri pe oră

in EcoLIFESTYLE 6 November 2017 1,649 Views

Unele dintre principalele probleme ale eolienelor sunt că nu funcționează atunci când bate doar câte o briză de vânt și că arată inestetic. Compania franceză New Wind și-a propus ca invenția sa, „Wind Tree”, să rezolve aceste inconveniente. Eoliana arată ca un copac și funcționează chiar și cu vânt de 7 kilometri pe oră.

Wind Tree, eoliana care funcționează chiar și cu vânt de 7 kilometri pe oră

Un astfel de copac are 11 metri înălțime și 8 metri în diametru. Scheletul copacului este făcut din fier și susține 63 de turbine poziționate vertical. Această așezare face ca turbinele să se învârtă în liniște, anulând zgomotul pe care îl fac eolienele de obicei.

Eolienele sunt, de regulă, foarte înalte, pentru a ajunge la altitudinile unde vântul este mai puternic, dar aceste turbine sunt capabile să se miște dacă vântul bate chiar și cu 7 kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că sunt de două ori mai sensibile decât cele tradiționale. Însă, pe de altă parte, sunt suficient de rezistente încât să facă față și atunci când vântul bate cu 178 – 208 kilometri pe oră.

Fiecare foaie de turbină este construită dintr-un plastic ușor, care a fost tratat cu o rășină care îl protejează indiferent de condițiile meteorologice, cum ar fi umiditatea sau sarea, în zonele apropiate de mare. Turbinele sunt cablate în paralel, astfel încât dacă una se defectează, celelalte nu sunt afectate.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tPMvISx3hr0]

Prețul unui copac pleacă de la 20.000 de dolari și ajunge până la 50.000 de dolari, în funcție de model. Poate genera între 3.500 și 13.500 de kilowați, ceea ce poate însemna energia necesară într-un an pentru 15 lămpi stradale, 83% din consumul electric al unei case (fără încălzire), luminarea a 71 de locuri de parcare sau 16.363 kilometri parcurși cu o mașină electrică.

Primul copac a fost instalat pe proprietatea unei companii private, Banca Suedeză Piguet Galland, iar directorul firmei a declarat despre copac că este „pe cât o operă de artă, pe atât o inovație în domeniul dezvoltării sustenabile”.

Comentarii

comentarii