Etihad Airways a operat primul zbor din lume complet lipsit de plastic de unică folosință la bord

in Business, Companii, Deseuri, Eat Smart, Transport 30 May 2019 245 Views

Compania aeriană Etihad Airways a operat primul zbor de lungă durată de la Abu Dhabi la Brisbane, Australia, complet lipsit de plastic de unică folosință la bord.

Flight attendant serving in the cabin of an airplane

Zborul de 14 ore reprezintă prima etapă a planului companiei Etihad de a reduce materialele plastice de unică folosință cu 80% până la sfârșitul anului 2022.

Aproape 100 de articole din material plastic au fost înlocuite cu alternative durabile, de la pungile în care oferă căști reutilizabile, la pahare, tacâmuri și articole de toaletă.

Printre elementele noi s-au numărat ceașcă de cafea comestibilă, pături fabricate din sticle de plastic reciclate și truse de amenajare durabilă de la Buzz, furnizor de produse în zbor.

Sursă foto: Twitter/
Louise Burke

Pasta de dinți a fost furnizată sub formă de tablete masticabile în cutii de carton reciclate și fiecare pasager a primit câte o periuță de dinți obținută dintr-un compozit de paie de grâu.

Mâncărurile de la clasa economic au fost furnizate pe tăvi reutilizabile, cu recipiente din aluminiu, pâinea în pungi de hârtie și tacâmuri din oțel ușoare, tot în pungi de hârtie.

În total, mai mult de 50 de kilograme de plastic de unică folosință au fost scoase din acest zbor. Până la sfârșitul anului 2019, Etihad intenționează să elimine mai mult de 100 de tone de plastic de unică folosință din serviciile sale aeriene.

“S-au făcut multe eforturi pentru a ne asigura că nu numai că ne-am putea sprijini angajamentul nostru de a nu folosi plastic de unică folosință în zborul de astăzi, ci și să ne asigurăm că oaspeții noștri simt că nu au ratat nimic, și că au avut o experiență minunată cu Etihad “, a spus Linda Celestino, vicepreședinte al serviciului de găzduire și livrare.

Cele mai ușoare obiecte pe care le-a scos din zbor au fost ambalajele din plastic, cum ar fi cele folosite la căști, în timp ce alte articole erau mult mai greu de înlocuit.

Comentarii

comentarii