EUGreenWeek: soluții locale de protecție a mediului, la Oradea

in EcoLIFESTYLE 7 June 2019 118 Views

Începând de astăzi, la Oradea, în cadrul mișcării EUGreenWeek va avea loc un eveniment care va aborda legislația actuală de mediu și soluțiile locale care pot fi aplicate pentru a face tranziția către o societate sustenabilă.

Evenimentul organizat de Comisia Europeană, în parteneriat cu EUGreenWeek, Alternative, Natura Fără Plastic, Endea și Cassio Montana, va avea loc la Lokal, în Oradea. Tema săptămânii verzi 2019 este „Preia inițiativa! Aplicând legislația de mediu.”

Prima ediție a acestui eveniment a avut loc anul trecut, tot la Lokal. În acest an, participanții vor extinde grădina urbană construită anul trecut și vor asista la o prezentare pe tema permaculturii.

Alte subiecte care vor fi abordate sunt deșeurile și reciclarea, sustenabilitatea și industria produselor de îngrijire personală, transport verde și construcții alternative.

Iată programul complet al evenimentului:

Vineri, 7 iunie

Sâmbătă, 8 iunie

  • Expoziție photo “In between” // Gergely Ernő Endre, Kreatiphoto
  • 18.00-19.00 Transport verde: Ciclolivrare – Joó Árpád, O-rider
  • 19.00-20.00 Construcții alternative: analizarea tehnicilor utilizate în Muzeul Construcțiilor din Mexico City (EN) – Bruno si Teodora
  • 20.00-20.30 Verde în oraș: grădini urbane II – Marius Sabau,, Florius Art
  • 20.30-21.00 Sustenabilitatea & industria produselor de îngrijire – Răzvan Moșoiu, Endea – Natural Soap&Cosmetics
  • 21.00- 21.45 Atelier upcycling pentru un stil de viață zero waste -Ioana Tănase- Natura Fără Plastic (participanții sunt rugați să aducă un tricou vechi, pe care nu îl mai poartă, pentru acest atelier)
  • 21.30 Rogvaiv

EUGreenWeek Oradea 2.0

Comentarii

comentarii