Eurostat: clasamentul ţărilor din UE care folosesc cea mai mare cantitate de pesticide. Pe ce loc se află România

in Business, Eat Smart 17 October 2018 144 Views

Statele cu cel mai mare consum de pesticide din Uniunea European─â sunt Spania, Fran╚Ťa, Italia ╚Öi Germania, care ├«n anul 2016 au consumat ├«mpreun─â 79% din totalul cantit─â╚Ťii de pesticide, potrivit Eurostat.┬á

O explica┼úie ar fi c─â aceste state de╚Ťin aproape jum─âtate din suprafa╚Ťa arabil─â a Uniunii Europene ╚Öi aproximativ jum─âtate din produc╚Ťia agricol─â european─â. Ceea ce arat─â, ├«nc─â o dat─â, concentrarea extrem de puternic─â existent─â ╚Öi la nivelul agriculturii europene, nu doar ├«n ceea ce prive╚Öte veniturile pe cap de locuitor sau indicatori care definesc nivelul de trai.

Cite┼čte ┼či:┬áCompaniile de chimicale avertizeaz─â c─â pesticide puternice le sunt v├óndute online amatorilor

Rom├ónia se afl─â imediat dup─â cele patru mari state, cu un consum de 11 milioane de kilograme de pesticide, ├«n anul 2016, la mare distan╚Ť─â de Germania care a consumat aproximativ 48 milioane de kilograme. Dup─â Rom├ónia, urmeaz─â ├«n clasament Ungaria ╚Öi Portugalia, consumul acestora fiind la pragul de 10 milioane de kilograme. Celelalte state europene nu conteaz─â ├«n privin╚Ťa consumului de pesticide cu precizarea c─â ├«n statistic─â sunt cuprinse numai 20 de state ale Uniunii Europene plus Turcia.

De altfel, Turcia este ├«ntr-o pozi╚Ťie bun─â ├«n materie, av├ónd un consum de 50 milioane de kilograme de pesticide, mai mult dec├ót Germania ╚Öi mai pu╚Ťin dec├ót Italia.

Pe categorii de pesticide, cele mai utilizate sunt fungicidele care reprezint─â aproximativ jum─âtate din pia╚Ťa acestui tip de ├«ngr─â╚Ö─âminte.

Cite┼čte ┼či:┬áPesticidele creeaz─â dependen╚Ť─â pentru albine ├«ntr-un mod similar cu nicotina

Comentarii

comentarii