Evenimentul Zilei, Moldova: Gunoiul vasluienilor, aruncat in curtea bacauanilor

in Deseuri 15 September 2007 223 Views

Aproximativ 20 de tone de gunoi menajer si resturi de cauciucuri din Vaslui au fost aruncate, acum doua zile, in apropiere de comuna bacauana Plopana.

Gunoiul a fost lasat la 20 de kilometri inainte de intrarea in Bacau, pe marginea drumului national care leaga cele doua judete. Firma de transport trebuia sa duca resturile menajere in localitatea Negresti, unde este singura rampa autorizata din judetul Vaslui.

Dati de gol de cateva chitante

“M-am bagat in mijlocul gunoiului si am inceput sa scotocesc in speranta ca voi de vreun obiect sau document care sa indice provenienta resturilor menajere. Am dat de mai multe chitante cu semnaturi si stampile, ba chiar de un caiet cu insemnari ale soferilor. Pe toate chitantele scria SC Transurb SRL, o firma de transport calatori din Vaslui”, a povestit Gheorghe Andries, primarul din Plopana.

Conducerea firmei vasluiene si-a asumat provenienta gunoaielor, dar a spus ca alta societate s-a ocupat de transport. “De transportul gunoaielor s-a ocupat firma Nova Plast. Cele doua firme au sediile in aceeasi curte. Cei de la Nova Plast au masini mari de carat marfa si pot duce cu ele si gunoaie”, a precizat Andries.

Patronul da vina pe sofer

Administratorul Nova Plast, Gheorghe Florea, arunca vina pe sofer, despre care sustine ca si-ar fi luat nevasta si copiii si, cu masina firmei, plina cu gunoi, a plecat in vizita la rudele din Bacau.

“De fapt, el trebuia sa ajunga la Roman ca sa aduca niste agregate pentru o balastiera. Nu l-am trimis cu masina goala, ci i-am zis ca mai intai sa se duca la Negresti ca sa lase mizeria menajera. Nu s-a dus unde l-am trimis, ci a aruncat gunoaiele pe marginea drumului, apoi si-a vizitat rudele”, a declarat Florea. Mai mult acesta a precizat ca soferul era in probe la firma Nova Plast.

Patronul a refuzat sa dea numele si numarul de telefon al soferului, pe motiv ca acesta a disparut. In schimb, Florea a trimis in comuna bacauana cativa muncitori de la firma care sa ridice gunoiul si sa-l transporte la rampa de la Negresti.

Pentru mai multe informatii vizitati Evenimentul zilei

Comentarii

comentarii