Evenimentul Zilei: ROMANIA, PE MUCHIA UNEI SANCŢIUNI EUROPENE: Ariile protejate, ținte pentru tunuri imobiliare

in Revista presei 24 February 2011 63 Views

In timp ce Romania este in proces cu oficialii Comisiei Europene pentru ca a incalcat o directiva privind pasarile din ariile protejate, parlamentarii pregatesc modificarea legii privind aceste zone, astfel incat sa permita construcțiile și investițiile.Surse parlamentare susțin ca inițiativa aparține unor deputați PDL, la presiunea unor "baroni" locali.

Astfel, la finalul anului trecut, Comisia Europeana a acționat in justiție Romania pentru desemnarea unor suprafețe insuficiente ca arii de protecție speciala pentru pasari din siturile Natura 2000, parte din ariile protejate ale țarii. In urma cu o saptamana, o lege veche de trei ani a fost scoasa la lumina, amendata și adusa la vot in plenul Camerei Deputaților.

Efecte periculoase
 

De aici, proiectul modificat a fost retrimis Comisiei pentru administrație publica, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic din Camera Deputaților care, acum doua zile, a amanat votul pe avizarea modificarilor pentru data de 1 martie.

Concret, amendamentele care s-au adus proiectului de lege prevad, printre altele, posibilitatea derularii unor "activitați de construcții/investiții, cu avizul administratorilor ariilor naturale protejate pentru fiecare obiectiv in parte, conforme planurilor de urbanism legal aprobate", potrivit articolul 22, amendat.
 

Citeste articolul integral in Evenimentul Zilei
 

Comentarii

comentarii