Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Exclusiv GR: Comisia pentru Mediu a respins alineatul care permitea construirea pe spațiile verzi retrocedate

Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic a respins, în ședința de marți, alineatul introdus de Comisia de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului in articolul 5 al Legii 24/2007 care prevedea posibilitatea construirii pe 85% din suprafețele spațiilor verzi retrocedate, a declarat pentru Green Report, Carmen Moldovan, președintele Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților.

L-am respins deja”, a spus Carmen Moldovan.

Potrivit reprezentanților Coaliției pentru Mediu, proiectul de modificare propus initial a fost aprobat, administratiile locale vor trebui sa obtina aviz de la Agentiile pentru Protectia Mediului pentru taierea arborilor sanatosi.

Alineatul a fost respins cu 11 voturi și o abținere. Reprezentantul Ministerului Mediului a fost prezent în cadrul ședinței pentru a susține punctul de vedere al instituției care s-a declarat împotriva. De asemenea, Carmen Moldovan, președintele Comisiei pentru Mediu, a declarat că și reprezentanții Comisiei de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului, cei care l-au propus în primă instață, a spus că s-a produs o eroare. Acest fapt ne face să credem că presiunea pusă de Coaliției pentru Mediu și de mass-media a avut efect”, a declarat, pentru Green Report, Oana Neneciu, director executiv Ecopolis

Alineatul propus de către Comisia de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului avea următorul conținut:

(9) Prin excepție de la prevederile alin. (5) este permisă schimbarea destinației terenurilor proprietate privată, prevăzute ca atare în planurile de urbanism ca zone verzi, cu obligația amenajării ca spațiu verde a unui teren echivalent ca suprafață, indicat de către autoritatea administrației publice locale, sau cu obligația menținerii ori amenajării din suprafața terenului a unui procent de 15% de spațiu verde”

Potrivit legislației europene, orașele din România trebuie să asigure o suprafață de minim 26 metri pătrați pe cap de locuitor. Bucureștiul, la ora actuală “oferă” locuitorilor săi aproximativ 8,5 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor.

spot_img

Ultimele știri