Exonia, producător de ambalaje, lansează un apel către autorităţi pentru vaccinarea angajaților din industrii

in Business 7 January 2021 66 Views

Exonia Holding România, producător de ambalaje biodegradabile, liderul producătorilor din acest sector industrial, a trimis o scrisoare deschisă Guvernului prin care solicită includerea personalului direct productiv din industria românească, în grupul care va avea prioritate la vaccinare.

Compania arată că alături de turism, transporturi și horeca, producția industrială din Romania a fost lovită dur de criza provocată de coronavirus.

Urmare a contaminării unui procent a forței de muncă, capacitatea de producție a fabricii a scăzut, iar în unele perioade producătorul spune că a fost nevoită fie să sisteze activitatea fabricilor, fie să renunțe la programul de lucru în trei schimburi, măsuri care au generat pe de o parte prejudicii importante, pe de altă parte imposibilitatea onorării comenzilor de ambalaje, generând grave sincope în activitatea producătorilor produselor de primă necesitate care necesită inevitabil ambalare.

“Unda de șoc se resimte deja și în alte domenii, dar România va avea o imagine mai exactă a impactului abia în vară, când este așteptat ca numărul îmbolnăvirilor să scadă, după ce probabil peste un milion de angajați din economia autohtonă s-au confruntat cu riscul de a intra în șomaj sau să fie disponibilizați ca urmare a efectelor restrângerii activității. Indicatorii economici vor arăta deasemenea, impactul pe care industria îl resimte din cauza numărului mare de infectări în rândul lucrătorilor direct productivi”, spune CEO-ul companiei, Tiberiu Stoian.

Exonia face apel la autorități prin intermediul unei scrisori deschise transmise lui Florin Cîțu, Prim Ministrul României, Claudiu Năsui, Ministrul Economiei și lui Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, prin care solicită, în numele tuturor producătorilor români, ca la administrarea vaccinului împotriva COVID-19, personalul direct productiv din companiile industriale să aibă prioritate, evident că, după vaccinarea personalului medical din prima linie și a categoriilor cu risc crescut.

“Această măsură va permite asigurarea continuității producției și livrărilor dar și menținerea locurilor de muncă”, mai spune antreprenorul.

Grupul Exonia a fost înființat în anul 2003, deține două fabrici de ambalaje biodegradabile la Iași, cu o capacitate de producție anuală de 3500 Tone. Împreună cu partenerii din aval și amonte Exonia generează afaceri consolidate de peste 35 mil. Euro anual prin intermediul a peste 1350 de angajați.

Comentarii

comentarii