Expoziţie dedicată istoriei bicicletei, la Palatul Şuţu

in Transport 6 March 2021 113 Views

O expoziţie dedicată istoriei bicicletei, care aduce în atenţia publică informaţii mai puţin cunoscute despre aspectul bicicletelor de la începutul existenţei lor, precum şi evoluţia acestora în timp, s-a deschis, începând de vineri, la Palatul Suţu.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Municipiului Bucureşti, expoziţia “Cu bicicleta prin alte timpuri” urmăreşte punerea în valoare a importantei colecţii de fotografii deţinută de instituție şi prezentarea unor imagini spectaculoase şi inedite.

“Imaginile din arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti, alese şi explicate de curatorul expoziţiei Ana Iacob, muzeograf, se referă la începuturile ciclismului românesc şi înfiinţarea primelor cluburi de profil, felul în care bicicleta s-a constituit în imbold dat emancipării femeilor, se pot admira modele iniţiale şi observa felul în care au evoluat bicicletele, sunt inserate detalii despre istoria velocipedului, îmbunătăţirea diferitelor versiuni până la crearea unui vehicul mult mai sigur, stabil şi mai uşor de utilizat, pentru care interesul publicului a crescut constant de-a lungul timpului”.

Printre obiectivele proiectului expoziţional se numără şi creşterea gradului de interes al comunităţii pentru mijloacele de transport nepoluante, benefice pentru condiţia fizică şi starea de sănătate a organismului, dar şi pentru descongestionarea traficului rutier de astăzi.

De asemenea, pe lângă colecțiile de fotografii deținute de muzeu și prezentarea unor imagini spectaculoase, vor fi prezentate exponate rare, demne de admirat.

“Este un apel în special la educarea tinerilor în ideea înțelegerii importanței și necesității protejării și conservării patrimoniului istoric și cultural”, arată sursa citată.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 5 martie – 30 mai 2021.

Citeşte şi:

Pandemia a scăzut traficul global. Ce loc ocupă Bucureştiul în ceea ce priveşte aglomeraţia – studiu TomTom
eMobilitatea poate ajuta Europa să-și atingă țintele de reducere a emisiilor CO2
Pandemia grăbește deciziile marilor orașe cu privire la extinderea spațiului pentru bicicliști și pietoni

Comentarii

comentarii