Extinction Rebellion a scufundat, simbolic, macheta unei case britanice

in EcoLIFESTYLE, Evenimente, Impact, Schimb─âri Climatice 13 November 2019 87 Views

Organiza╚Ťia Extinction Rebellion a scufundat, duminic─â, ├«n Tamisa, macheta unei case tipic britanice. Protestul din centrul Londrei a avut ca scop solicitarea politicienilor care candideaz─â la alegerile din 12 decembrie s─â prioritizeze lupta ├«mpotriva schimb─ârilor climatice.

Foto: Guy Reece/ Extinction Rebellion

ÔÇ×O cas─â tipic britanic─â a fost v─âzut─â plutind pe r├óu, scufund├óndu-se ├«n ap─â, ├«ntr-o alt─â ├«ncercare de a transmite un mesaj de urgen╚Ť─â privind lipsa ac╚Ťiunilor climatice ale guvernului ╚Öi de a atrage aten╚Ťia asupra amenin╚Ť─ârii cu care se confrunt─â omenirea din cauza schimb─ârilor climatice ╚Öi a cre╚Öterii nivelului m─âriiÔÇŁ, a transmis organiza╚Ťia.

Protestul pus ├«n scen─â de Extinction Rebellion are loc ├«ntr-un moment ├«n care regiuni din nordul ┼či centrul Angliei se confrunt─â cu urm─ârile inunda┼úiilor care au ├«nceput s─âpt─âm├óna trecut─â, dup─â ce ploile toren┼úiale au adus ├«n 24 de ore echivalentul unei luni ├«ntregi de precipita┼úii.

Autorit─â┼úile din Marea Britanie au emis vineri peste 100 de alerte de inunda┼úii, iar numero┼či locuitori din anumite zone din nordul Angliei au fost salva┼úi sau nevoi┼úi s─â-┼či evacueze casele. Zeci au persoane au r─âmas blocate ├«ntr-un centru comercial din ora┼čul Sheffield ├«n noaptea de joi spre vineri ┼či alte aproape 100 au fost salvate dintr-un alt mall din apropiere de pompieri cu ajutorul b─ârcilor gonflabile.

ÔÇ×Urm─ârim ├«n direct cum vie┼úile oamenilor sunt distruse ├«n diferite regiuni din lume ┼či din Marea Britanie; dac─â nu sunt luate m─âsuri pentru stoparea pierderii biodiversit─â┼úii ┼či reducerea emisiilor de gaze cu efect de ser─â la nivelul zero, aceste tragedii se vor agravaÔÇŁ, a precizat Extinction Rebellion ├«ntr-o declara┼úie.

Organiza╚Ťia nu a precizat dac─â ╚Öi cum a recuperat macheta din r├óul Tamisa.

Pericolul pe care schimb─ârile climatice ├«l reprezint─â pentru societ─â┼úile din diverse p─âr┼úi ale lumii au fost aduse din nou ├«n aten┼úie public─â printr-un studiu publicat luna trecut─â potrivit c─âruia 300 de milioane de persoane din zonele de coast─â sunt ├«n pericol de a fi inundate p├ón─â ├«n 2050 – de trei mai mult dec├ót datele estimate anterior.

Acest studiu, realizat de Climate Central, o organiza┼úie ┼čtiin┼úific─â cu sediul ├«n SUA din domeniul schimb─ârilor climatice, a demonstrat c─â regiuni importante din Marea Britanie se afl─â printre zonele ├«n pericol dac─â nu vor fi construite baraje adecvate.

ÔÇ×├Än ciuda dezinteresului guvernului nostru, este vorba despre un dezastru na┼úional care se apropie din ce ├«n ce mai mult de capital─âÔÇŁ, a mai men┼úionat Extinction Rebellion.

Asocia┼úia, care a fost ├«nfiin┼úat─â la Londra cu un an ├«n urm─â, a organizat proteste inedite ┼či ac┼úiuni civice masive ├«n Marea Britanie ┼či ├«n alte ┼ú─âri pentru a aduce ├«n centrul aten┼úiei solicit─ârile sale pentru ac┼úiuni mai rapide ├«n vederea reducerii emisiilor ┼či stop─ârii pierderii accelerate a speciilor de plante ┼či animale. Ac╚Ťiunea a fost organizat─â pe fondul Alegerilor Generale ce vor avea loc ├«n Marea Britanie pe 12 decembrie.

Comentarii

comentarii