Exxon își propune să reducă emisiile de metan cu 15% până în 2020

in Business 30 May 2018 4 Views

ExxonMobil, cea mai mare companie petrolier─â listat─â din lume, prezent─â ┼či ├«n Rom├ónia, a decis s─â reduc─â emisiile de gaze cu efect de ser─â, inclusiv o sc─âdere cu 15% a emisiilor de metan p├ón─â ├«n 2020, ├«ntr-un efort de abordare a schimb─ârilor climatice.

Pentru a reduce emisiile de metan, Exxon se bazeaz─â pe mai multe ini╚Ťiative, dintre care una este de a cre┼čte eforturile de detectare ╚Öi reparare a scurgerilor la XTO Energy, o filial─â a Exxon axat─â pe gaze de ╚Öist. Potrivit companiei, ├«mbun─ât─â╚Ťirile opera╚Ťionale la nivel de produc╚Ťie ╚Öi site-urile midstream din Statele Unite, combinate cu eforturile de detectare ╚Öi remediere a scurgerilor, au redus emisiile de metan cu aproximativ dou─â procente ├«n ultimul an.

Compania spune c─â eforturile legate de produc╚Ťia ╚Öi prelucrarea petrolului ╚Öi a gazelor naturale vor reduce emisiile de gaze naturale ├«n opera╚Ťiunile ExxonMobil cu aproximativ 25% p├ón─â ├«n 2020 fa╚Ť─â de anul 2016. Cele mai semnificative reduceri se a╚Öteapt─â s─â se produc─â ├«n opera╚Ťiunile din Africa de Vest ╚Öi includ utilizarea infrastructurii ter╚Ťilor.

Compania de petrol ╚Öi gaze se descrie ca fiind “cea mai eficient─â companie de rafinare din SUA ╚Öi la nivel global”. Acesta a declarat c─â a atins “o ├«mbun─ât─â╚Ťire de 10% a eficien╚Ťei energetice” ├«n cadrul “opera╚Ťiunilor globale de rafinare” dup─â lansarea unui program ├«n anul 2000.

Reprezentan┼úii companiei mai spun c─â Exxon investe╚Öte ├«n solu╚Ťii energetice cu emisii sc─âzute, cum ar fi biocombustibilii, cogenerarea ╚Öi captarea ╚Öi stocarea carbonului.

“Avem un angajament de lung─â durat─â pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea eficien╚Ťei ╚Öi reducerea emisiilor de gaze cu efect de ser─â. Anun╚Ťul de ast─âzi se bazeaz─â pe acest angajament ╚Öi va contribui la ├«mbun─ât─â╚Ťirea ├«n continuare a afacerilor noastre”,┬áa declarat┬áCEO-ul Darren Woods.

Aproape două treimi din gazele cu efect de seră eliberate în ultimii 150 de ani provin de la 90 de companii. Exxon sa aflat în primele 10 locuri, potrivit unui studiu realizat de Richard Heede în cadrul Institutului de Responsabilitate Climatică din 2013, care acuză companiile pentru majoritatea schimbărilor climatice.

Comentarii

comentarii