Fairphone şi Vodafone vor colabora pentru a aduce telefoane sustenabile pe piaţa din Europa

in Business 7 January 2020 63 Views

Companiile Vodafone Irlanda și Fairphone și-au unit forțele pentru a oferi telefoane fiabil și durabile pe piaţa europeană, în ţări precum Irlanda, Marea Britanie, Germania, Italia şi Spania, deocamdată.

Fairphone este o companie întreprindere socială din Olanda care își propune să dezvolte smartphone-uri care sunt proiectate și produse cu un impact minim asupra mediului. Pentru a-și asigura sustenabilitatea, Fairphone acționează pe mai multe paliere:

  • încearcă să selecteze doar furnizorii care respectă drepturile angajatilor și îi protejează pe aceștia de conflicte armate, furnizori care asigură venituri juste și care nu angajează copii
  • dezvoltă soluții care asigură longevitatea telefoanelor și care permit utilizatorilor să le repare atunci cand se strică, cu ajutorul unor ghiduri
  • oferă programe prin care încearcă să îmbunătățească infrastructura colectarii telefoanelor mobile vechi în țări slab dezvoltate din Africa, precum Ghana.

Telefonul este fabricat din surse responsabile, cu staniu și tungsten din surse fără conflict, cupru și materiale plastice reciclate și aur de la Fairtrade.

Telefonul modular permite proprietarului să înlocuiască șapte componente individuale ale telefonului atunci când are nevoie de reparații, cum ar fi un nou ecran, baterie sau difuzor, sau să-l actualizeze cu cea mai nouă cameră pe măsură ce noile tehnologii sunt dezvoltate.

Telefonul funcționează pe sistemul de operare Android include 64 GB memorie, are o cameră de 12 MP, precum și o cameră frontală de 8 MP. Bateria are 3.000 mAh şi poate fi înlocuită, iar ecranul are o dimensiune de 5,7 inci.

Vodafone a anunțat, de asemenea, o gamă de accesorii ecologice, care include huse de telefon biodegradabile realizate din materiale reciclate, cum ar fi plastic refolosit și bambus din surse sustenabile, bancuri şi docuri  de încărcare.

Vodafone și Fairphone vor colabora, de asemenea, pentru a găsi cele mai bune practici și vor împărtăși cunoștințe cu privire la problemele cheie ale sustenabilității industriei, inclusiv economia circulară, deșeurile electronice și aprovizionarea responsabilă.

CEO-ul Fairphone, Eva Gouwens, a declarat: „Fairphone arată că există o piață pentru telefoane mai etice care să inspire restul industriei a face procesul de producţie mult mai etic. Colaborarea cu un operator mare, precum Vodafone, ajută la aducerea electronicelor durabile pe piața principală și, prin urmare, acesta este unul dintre cele mai puternice semnale pe care le putem trimite restului industriei. “

Comentarii

comentarii