Falimentul anun╚Ťat al Tesla

in Business, Transport 10 January 2018 232 Views

O companie trebuie s─â c├ó╚Ötige ╚Öi s─â genereze fluxuri de numerar pe termen lung ╚Öi, din p─âcate, Tesla (NASDAQ: TSLA), a╚Öa cum se prezint─â acum, nu o va face niciodat─â. Potrivit Seeking Alpha, datoriile companiei au devenit┬áimposibil de gestionat, printre cauze num─âr├óndu-se agravarea fluxului de numerar ╚Öi termenele nefavorabile. De asemenea, pe viitor, cre╚Öterea ratelor dob├ónzilor ╚Öi cre╚Öterea concuren╚Ťei vor spori presiunea asupra performan╚Ťelor Tesla.

Falimentul anun╚Ťat al Tesla

Tesla ╚Öi, ├«n special, Elon Musk, au realizat multe lucruri uimitoare ├«ntr-o perioad─â relativ scurt─â. Au jucat un rol important ├«n popularizarea mi╚Öc─ârii ma╚Öinilor electrice, precum ╚Öi a mi╚Öc─ârii energiei curate. Elon Musk a creat un cult al loialit─â╚Ťii f─âr─â precedent, cu adep╚Ťi care, f─âr─â ├«ndoial─â, vor fi cu el p├ón─â la sf├ór╚Öit. I-a convins pe mul╚Ťi s─â cumpere automobile relativ mediocre la pre╚Ťuri ridicate.

Confrom publica╚Ťiei, supravie╚Ťuirea Tesla a fost construit─â pe o tendin╚Ť─â cultural─â ╚Öi o credin╚Ť─â ├«n “binele suprem” pe care vehiculele electrice ├«l aduc societ─â╚Ťii. ├Än cadrul comunit─â╚Ťii de investi╚Ťii, buna-credin╚Ť─â a fost men╚Ťinut─â prin promisiuni ├«ndr─âzne╚Ťe, dar goale, pentru un viitor mai str─âlucitor, aflat la o arunc─âtur─â de b─â╚Ť.

Promisiuni neonorate

Elon Musk s-a dovedit a fi unul dintre cei mai talenta╚Ťi showmeni din toate timpurile. ├Än decursul anilor, abilit─â╚Ťile sale de v├ónz─âri ╚Öi conducere au purtat Tesla prin apele tulburi generate de ne├«ncrederea unor spectatori sceptici, pe m─âsur─â ce compania nu reu╚Öe╚Öte s─â livreze ├«n mod constant.

Potrivit unui raport al Wall Street Journal, din 2016, Tesla a e╚Öuat de 20 de ori de-a lungul unei perioade de cinci ani ├«n atingerea proiec╚Ťiilor sale, variind de la produc╚Ťia de automobile la obiectivele financiare.┬áSitua╚Ťia a continuat cu anun╚Ťul companiei, din 3 ianuarie 2018, referitor la ne├«ndeplinirea obiectivelor de produc╚Ťie pentru Model 3.

Comentarii

comentarii