Toate familiile moderne de păsări, desenate pe un perete de 232 de metri pătrați

in Biodiversitate 10 December 2018 146 Views

Pe un perete de 232 de metri pătrați sunt desenate, în mărime naturală, 270 de familii de păsări. Așezate fiecare în zonele unde sunt întâlnite, păsările fac parte din perioada modernă. Pe peretele care arată evoluția păsărilor în ultimii 375 de ani apar și cele care au dispărut deja. 

Toate familiile moderne de păsări, desenate pe un  perete de 232 de metri pătrați

Un perete de 232 de metri pătrați din Cornell Lab of Ornithology, din Ithaca, New York, a fost transformat într-o imensă hartă. Pe cele șapte continente, marcate cu gri deschis, artista Jane Kim a desenat 270 de familii de păsări, inclusiv cele care au dispărut.
e4home.ro

Pentru a reda fidel coloritul, dimensiunea și comportamentul păsărilor, Kim a analizat, cu ajutorul experților, fotografii, exponate din muzee sau exemplare păstrate în Cornell Lab of Ornithology. Apoi, ea a realizat o schiță în cărbune pe care a copiat-o pe perete. Întreaga lucrare de 30 pe 12 metri a fost finalizată de Jane Kim în doi ani și jumătate.

Toate familiile moderne de păsări, desenate pe un  perete de 232 de metri pătrați

Lucrarea, numită „From So Simple a Beginning: Celebrating the Evolution and Diversity of Birds”, titlu inspirat dintr-un citat al Charles Darwin, poate fi văzută și online, sub forma unui picturi interactive. Fiecare pasăre are o descriere, incluzând zonele unde poate fi văzută, dar și o înregistrare audio a cântecului ei sau a sunetelor pe care le emite. România apare pe hartă cu pițigoiul de stuf (Panurus biarmicus).

Toate familiile moderne de păsări, desenate pe un  perete de 232 de metri pătrați

Deși păsările sunt colorate în culori vii, unele vietăți apar doar în nuanțe de gri. Acelea sunt păsările care au dispărut, dar totuși fac parte din familiile moderne.

„Prin această pictură murală, Cornell Lab și Jane Kim au colaborat pentru a crea o operă de artă unică oferă o călătorie vizuală prin frumusețea remarcabilă a vieții aviare de la primele tetrapode, de la primii pești, proto-dinozauri, păsările preistorice, până la fauna din prezent”, a declarat John W. Fitzpatrick, directorul Cornell Lab of Ornithology.

Toate familiile moderne de păsări, desenate pe un  perete de 232 de metri pătrați

În afară de această lucrare, Jane Kim mai are semnătura pe unele de la National Aquarium, Young Museum, Nature Conservancy, Smithsonian Tropical Research Institute, Facebook, Recology și Yosemite National Park. În plus, ea este creatoarea campaniei Migrating Mural, o serie de instalații publice care evidențiază coridoarele de migrație a păsărilor.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii