Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

FAO: Crizele alimentare continuă să lovească și foamea acută să se intensifice

Raportul Global privind Crizele Alimentare avertizează în ceea ce privește creșterea nivelului de foame acută. Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent.
Creșterea survine în mare parte din cauza unor conflicte noi și a insecurității intensificate în Myanmar, Nigeria de Nord-Est, Republica Democratică Congo, Sudanul de Sud și Yemen. Condițiile prelungite de secetă au dus de asemenea la recolte slabe consecutive în țările care se confruntă deja cu un nivel ridicat de nesiguranță alimentară și malnutriție în Africa de Est și de Sud.

Realizat în fiecare an de un grup de parteneri umanitari internaționali (lista completă mai jos), raportul a fost prezentat de către Uniunea Europeană, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Programul Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite (PAM) pentru statele membre ale ONU în cadrul unuibriefing de presă la Roma.

Criza alimentară este determinată de cauze complexe, cum ar fi conflictele, șocurile climatice extreme și prețurile ridicate ale alimentelor de uz curent, care acționează deseori în același timp, se constată în raport.

Situația dezvăluită de Raportul Global evidențiază nevoia urgentă de acțiune simultană pentru a salva vieți, mijloace de trai și pentru a aborda cauzele profunde ale crizelor alimentare, constată partenerii.

Principalele cauze, conflictele și schimbările climatice

Conflictul a continuat să fie principalul motor al insecurității alimentare acute în 18 țări – 15 dintre acestea în Africa sau în Orientul Mijlociu. Acesta este motivul principal pentru majoritatea cazurilor de insecuritate alimentară acută din lume, reprezentând 60% din totalul global, sau 74 de milioane de persoane.

Dezastrele climatice – în special seceta – au fost, de asemenea, declanșatoare majore ale crizelor alimentare în 23 de țări, două treimi din ele în Africa și au fost responsabile de nesiguranță alimentară acută pentru aproximativ 39 de milioane de persoane.

Conflictele, catastrofele climatic și alți factori contribuie adesea la crize complexe care au consecințe devastatoare și de lungă durată asupra mijloacelor de trai ale oamenilor.

În comparație cu anul trecut, comunități întregi, mai mulți copii și femei au nevoie de sprijin nutrițional. 

Conflictul va rămâne probabil un factor major al crizelor alimentare din 2018, afectând Afganistanul, Republica Centrafricană, Republica Democrată Congo, Nigeria de Nord-Est și regiunea Lacului Ciad, Sudanul de Sud, Siria și Yemen, precum și Libia și Sahelul Central (Mali și Niger), potrivit raportului.

Criza din Yemen va continua probabil să fie cea mai mare criză alimentară. Se așteaptă ca situația să se deterioreze, în special din cauza accesului limitat, a colapsului economic și a izbucnirii unor boli.

În același timp, impactul perioadei de secetă asupra producției de plante și animale va spori nesiguranța alimentară în zonele pastorale ale Somaliei, Etiopiei de sud-est și estul Kenyei, precum și în țările din Africa de Vest și Sahel, inclusiv Senegal, Ciad, Niger, Mali, Mauritania și Burkina Faso.

spot_img

Ultimele știri