Farfurii de unică folosință biodegradabile, care pot fi plantate după utilizare

Un cuplu din Columbia a inventat farfuriile biodegradabile, din care ies flori, ierburi aromatice sau legume, dacă sunt plantate după utilizare.

Farfurii de unică folosință biodegradabile, care pot fi plantate după utilizare

În fiecare zi, Statele Unite generează 600.000 de tone de deșeuri, din care 30% sunt ambalaje, farfurii, pahare și tacâmuri de unică folosință. În fiecare an, în SUA sunt aruncate 64 de miliarde de pahare și farfurii. Ținând cont de aceste cifre și de ideea că fiica lor va crește într-un mediu sufocat de ambalaje și produse de unică folosință din plastic, Claudia Isabel Barona și Andres Benavides din Columbia au creat farfurii de unică folosință biodegradabile, care pot fi plantate după ce au fost utilizate.

Farfurii de unică folosință biodegradabile, care pot fi plantate după utilizare

Farfuriile Papelyco sunt realizate din frunze de ananas și pănuși de porumb, iar în compoziție sunt presărate semințe de flori, ierburi aromatice (cimbru, frunze de dafin, busuioc, mentă) sau legume. După utilizare, se îndepărtează folia biodegradabilă, iar farfuria se așază în grădină sau într-un ghiveci. Se acoperă cu trei milimetri de pământ și se presează ușor. În primele 10 zile, farfuria se udă în permanență, dar fără ca apa să băltească. Dacă nu vrei să o plantezi, farfuria se va începe să se degradeze în trei săptămâni, iar în 180 de zile va dispărea complet.

Producătorii spun că pentru fiecare farfurie Papelyco, 0.02% mai puțini copaci sunt tăiați, cu 2,7 litri de apă mai puțini vor fi folosiți în fabricație, 4,8 Kwh vor fi salvați în producție și cu 500 de grame mai puține deșeuri vor merge la gropile de gunoi.

http://papelyco.com/

Pentru a produce farfuriile, compania Lifepack colectează deșeurile care provin de la fermele locale, cum ar fi pănuși de porumb sau frunzele de la fructul de ananas. „Nu tăiem niciodată copaci ca să realizăm produsul nostru”, subliniază aceștia.

Fabrica Papelyco angajează în special persoane din categorii cu dificultăți financiare, cum ar fi femei singure care își întrețin copiii sau femei condamnate la închisoare, care învață astfel o meserie. Până acum, compania a instruit mai mult de 190 de femei, a creat 20 de joburi, a instruit 35 de femei deținute, a adus venituri la mai mult de 10 producători de ananas și a generat venituri suplimentare de 3.000 de dolari pentru familiile cu mame singure.

Pe viitor, soții de Columbia vor să creeze astfel de ambalaje biodegradabile și care pot fi plantate pentru industriile alimentară, de băuturi, farmaceutice și a produselor de consum.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ueHID1WL3oI]

spot_img

Ultimele știri