O farmacie a înlocuit medicamentele cu alimente proaspete

in EcoLIFESTYLE 315 Views

├Än┬áPennsylvania (SUA), o ÔÇ×farmacieÔÇŁ ofer─â pacien╚Ťilor care sufer─â de diabet sau celor care sufer─â de malnutri╚Ťie legume ╚Öi fructe proaspete, potrivit npr.org. ├Än afar─â de acestea, prin acest program, pacien╚Ťii┬ápot discuta cu speciali╚Öti ├«n nutri╚Ťie┬á╚Öi sunt ├«nv─â╚Ťa╚Ťi cum s─â ├«╚Öi prepare m├óncare┬ácu alimente proaspete. Alimentele sunt oferite gratuit.┬á

farmacie

foto: prnewswire.com

The Fresh Food Farmacy se afl─â ├«n spitalul Geisinger din centrul Pennsylvaniei. Farmacia are produse proaspete precum carne slab─â, cereale integrale, verde╚Ťuri, pe╚Öte ╚Öi produse lactate┬ácu con╚Ťinut sc─âzut ├«n gr─âsimi.

Contrar a╚Ötept─ârilor c─â distribuirea de alimente gratuite ar putea ├«nr─âut─â╚Ťii problema diabeticilor ╚Öi per total, ar genera costuri mai mari, cheltuielile spitalului┬áGeisinger┬áinfirm─â momentan acest fapt. ┬á├Än SUA, tratarea diabetului cost─â mai mult de 240 de miliarde de dolari pe an.

├Än schimb, spitalul cheltuie, prin acest program, 1.000 de dolari pe an pentru fiecare pacient. Trebuie men╚Ťionat c─â pacien╚Ťii care fac parte din program au venituri reduse ╚Öi c─â serviciile ╚Öi hrana sunt oferite nu doar pentru ei, ci pentru toat─â lumea din gospod─âria lor.

Un exemplu de pacient care face parte din program este Tom┬áShicowich, care sufer─â de diabet┬ázaharat de tip 2. ├Än fiecare s─âpt─âm├ón─â, el vine la ÔÇ×farmaciaÔÇŁ de alimente pentru a-╚Öi face proviziile. Acesta a ├«ncetat s─â mai m─ân├ónce de la Burger King sau McDonald`s ╚Öi a renun╚Ťat la semi-preparatele ├«nghe╚Ťate. Tom a ├«nv─â╚Ťat s─â g─âteasc─â acas─â ╚Öi a sl─âbit circa 20 de kilograme. ├Än plus, nivelul de zah─âr din s├ónge ╚Öi┬átensiunea arterial─â au sc─âzut destul de mult, astfel ├«nc├ót doctorii au spus c─â vor reduce tratamentul medicamentos.

Conducerea spitalul Geisinger inten╚Ťioneaz─â s─â extind─â programul ├«n noi loca╚Ťii din┬áPennsylvania.

 

Comentarii

comentarii