Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

4 moduri îngrijorătoare în care industria fast-food s-a schimbat în ultimii 30 de ani

Mâncarea fast-food a devenit tot mai nesănătoasă în ultimele trei decenii, conform unui nou studiu care arată că numărul caloriilor, mărimea porților și cantitatea de sodiu din majoritatea produselor fast-food au crescut semnificativ.

În cadrul noului raport, cercetătorii au analizat modurile în care produsele fast-food s-au schimbat în ultimele trei decenii. Deși restaurantele au introdus în meniurile lor și variante mai sănătoase, per total mâncarea fast-food este mai nesănătoasă decât era acum treizeci de ani.

„Studiul nostru oferă niște perspective despre modurile în care fast-food-ul ar putea contribui la problema persistentă a obezității și a afecțiunilor cronice aferente în Statele Unite. În ciuda numărului crescut de produse oferite la restaurantele fast-food, unele mai sănătoase decât altele, caloriile, mărimea porțiilor și conținutul de sodiu au crescut per total și rămân ridicate.”, a declarat Megan A. McCrory, autoare principală al studiului și cercetătoare la Universitatea din Boston.

Cercetătorii au analizat datele nutriționale a 10 dintre cele mai populare restaurante fast-food în anii 1986, 1991 și 2016, concentrându-se pe feluri principale, garnituri și deserturi.

Între 1986 și 2016, numărul total de feluri principale, garnituri și deserturi a crescut cu 226%. Restaurantele fast-food adaugă în mod constant în meniurile lor noi opțiuni de produse pentru a atrage potențiali cumpărători.

Numărul caloriilor a crescut în cazul tuturor categoriilor: felurile principale au cu 90 mai multe calorii, garniturile cu 42 mai multe calorii, iar deserturile au în plus 186 de calorii față de acum trei decenii.

O coaliție de investitori cere marilor lanțuri de fast-food să reducă emisiile și consumul de apă

Mărimea porțiilor în cazul felurilor principale a crescut cu 39 de grame, iar în cazul deserturilor, cu 72 de grame.

Cantitatea de sodiu a crescut cu 13.8% din valoarea zilnică pentru felurile principale, garniturile au cu 11.7% mai mult sodiu, iar în cazul deserturilor, 3.6%.

O masă care include un fel principal și o garnitură ajunge în medie la 767 de calorii, aproape 40% dintr-o dietă de 2000 de calorii pe zi, iar împreună cu o băutură răcoritoare, ajunge la 45%-50% din consumul zilnic de calorii a unei persoane.

Autorii studiului concluzionează că schimbările în mediul alimentar au avut probabil o contribuție la creșterea obezității și a afecțiunilor asociate cu obezitatea în ultimele decenii.

„Trebuie să găsim moduri mai bune de a ajuta oamenii să consume mai puține calorii și sodiu la restaurante fast-food. Cerința ca lanțurile de restaurante să afișeze caloriile pe meniurile lor este un început. Am vrea să vedem mai multe schimbări, de exemplu restaurantele ar putea să ofere porții mai mici la prețuri proporționale.”, a declarat McCrory.

spot_img

Ultimele știri