Federa╚Ťia European─â a B─âncilor de Alimente ╚Öi-a inaugurat sediul din Bruxelles

in Eat Smart 11 October 2018 24 Views

Federa╚Ťia European─â a B─âncilor de Alimente (FEBA) ╚Öi-a inaugurat sediul din Bruxelles, al─âturi de consiliul s─âu de administra╚Ťie, reprezentan╚Ťi ai unor institu╚Ťii europene, ONG-uri, parteneri ╚Öi alte p─âr╚Ťi interesate.

Sediul UE din Bruxelles, Belgia

Federa╚Ťia European─â a B─âncilor de Alimente ├«╚Öi propune s─â joace un rol semnificativ ├«n deschiderea unui dialog cu institu╚Ťiile europene ╚Öi p─âr╚Ťile interesate.

ÔÇ×Stabilirea Federa╚Ťiei Europene a B─âncilor de Alimente ├«n capitala Europei este un punct cheie ├«n istoria organiza╚Ťiei noastre. Domeniul activit─â╚Ťilor noastre se va extinde, cu viziunea de a sus╚Ťine mai bine calitatea noastr─â de membri, de a contribui la asisten╚Ťa alimentar─â ╚Öi/sau material─â, cu referire special─â la ESF+. ├Än fiecare an cre╚Ötem rata de recuperare a surplusului de alimente pentru a sus╚Ťine 44.700 organiza╚Ťii caritabile care ajut─â 8.1 milioane dintre cele mai defavorizate persoane care sufer─â de insecuritate alimentar─â ├«n Europa. Diseminarea Orient─ârilor UE privind dona╚Ťiile de alimente este o contribu╚Ťie foarte important─â la acest scop. Aceste obiective ne vor permite s─â abord─âm noi provoc─âri, cum ar fi poten╚Ťialul ├«n cre╚Ötere pentru dona╚Ťii de alimente transfrontaliere, care s─â creeze solidaritate ├«ntre ╚Ť─ârile europene. Nevoia de noi tehnologii pentru a face activitatea re╚Ťelei noastre mai eficient─â este un alt aspect important. Ne vom m─âri contribu╚Ťia la s─ân─âtatea planetei noastre ╚Öi a locuitorilor s─âi dezavantaja╚Ťi, ├«n conformitate cu ╚Ťintele Uniunii Europene ╚Öi Obiectivele de Dezvoltare Durabil─â ale ONU.ÔÇŁ, a declarat Jacques Vandenschrik, pre╚Öedintele FEBA.

La inaugurare a participat ╚Öi Comisarul European pentru S─ân─âtate ╚Öi Siguran╚Ť─â Alimentar─â, Vytenis Andriukaitis.

ÔÇ×Faptul c─â Federa╚Ťia European─â a B─âncilor de Alimente ├«╚Öi deschide sediul ├«n Bruxelles este ╚Öi o veste rea, ╚Öi o veste bun─â. Este o veste rea ├«n sensul ├«n care demonstreaz─â clar c─â risipa alimentar─â are loc ├«n continuare ├«n jurul nostru ╚Öi c─â ├«nc─â exist─â prea mul╚Ťi oameni nevoia╚Öi. ├Äns─â este ╚Öi o veste foarte bun─â deoarece arat─â c─â lupta ├«mpotriva risipei alimentare ia amploare, iar cu ajutorul tuturor celor implica╚Ťi putem pune cap─ât acestei practici inacceptabile ╚Öi imorale, ├«mbun─ât─â╚Ťind via╚Ťa celor care au nevoie.ÔÇŁ, a declarat Andriukaitis.

Risipa alimentară va crește cu o treime până în 2030 fără măsuri urgente

Federa╚Ťia European─â a B─âncilor de Alimente este o organiza╚Ťie non-profit care lucreaz─â ├«n colaborare cu 24 membri ╚Öi 4 membri de proiect ├«n state europene. FEBA aduce ├«mpreun─â 388 de b─ânci de alimente ╚Öi peste 44.000 de organiza╚Ťii caritabile care lupt─â ├«mpotriva risipei alimentare ╚Öi sus╚Ťin oamenii defavoriza╚Ťi.

Green Report Shop Produse alimentare eco

Conform unui raport realizat de Zero Waste Europe ╚Öi Friends of the Earth, costurile risipei alimentare din UE sunt estimate la 143 de miliarde de euro anual, echivalentul bugetului opera╚Ťional al Uniunii Europene.

Comentarii

comentarii