Feribot 100% electric, construit pe șantierul naval din Brăila

in Business, Transport 8 January 2018 88 Views

Vard Holdings Limited, unul dintre principalii constructori de nave specializate, va contrui pe șantierul naval din Brăila un feribot 100% destinat transportului de persoane și automobile. Nava va fi operată de Boreal, furnizor de transport public în Norvegia.

Feribot 100% electric

Potrivit unui comunicat de pres─â, noul feribot este special conceput pentru opera╚Ťiuni de transport ecologice ├«n fiordurile norvegiene. Nava┬áva avea o lungime de 74 de metri, o l─â╚Ťime de 14,20 metri ╚Öi va avea o capacitate total─â de p├ón─â la 60 de ma╚Öini ╚Öi 199 pasageri ╚Öi echipaj.

Livrarea feribotului este programat─â pentru trimestrul trei din 2019, iar opera╚Ťiunile transport vor demara din ianuarie 2020. Nava va asigura leg─âtura dintre localit─â╚Ťile Kvanndal-Utne, pe coasta de vest a Norvegiei, unde Boreal a primit un contract de nou─â ani.

Boreal opereaz─â autobuze, autocare, tramvaie, feriboturi de pasageri de mare vitez─â ╚Öi feriboturi de ma╚Öini. Filialele sale Boreal Buss AS, Boreal Sj├Ş AS ╚Öi Boreal Bane AS, exploateaz─â servicii de transport public prin contracte de achizi╚Ťii publice cu clien╚Ťii. Boreal are aproximativ 2.000 de angaja╚Ťi ╚Öi are sediul ├«n Stavanger, Norvegia.

Comentarii

comentarii