Cea mai mare ferma acvaponica urbana din Europa, inaugurată în Olanda

in EcoLIFESTYLE 25 April 2016 1,941 Views

Compania elve╚Ťian─â UF002 De Schilde UrbanFarmers AG a finalizat recent construc╚Ťia celei mai mari ferme urbane acvaponice┬ádin Europa. Se afl─â ├«n Haga, pe acoperi╚Öul unei cl─âdiri construite ├«n 1950 ╚Öi folosite ├«n trecut de o companie de telecomunica╚Ťii. Ferma are o suprafa╚Ť─â de 1.200 de metri p─âtra╚Ťi cultivat─â cu legume ╚Öi o ferm─â de pe╚Öte de 370 de metri p─âtra╚Ťi.

ferma urbana ferma

Unul dintre managerii UrbanFarmers, Mark Durno, încurajează consumatorii să cumpere produse locale sustenabile sau chiar să-și cultive propriile legume:

Nimic nu poate fi mai local ╚Öi mai proasp─ât dec├ót m├óncare cultivat─â pe propirul balcon. Vrem s─â invit─âm clien╚Ťii, vecinii ╚Öi comunit─â╚Ťile s─â se al─âture ini╚Ťiativei, s─â m─ân├ónce s─ân─âtos ╚Öi s─â cultive mai bine dec├ót mine.

Cum func╚Ťioneaz─â o ferm─â urban─â┬áacvaponic─â

Ferma dezvoltat─â de elve╚Ťieni va produce legume ╚Öi pe╚Öte, cu ajutorul unor sisteme acvaponice. Este vorba despre o tehnologie agricol─â sustenabil─â str─âveche, ├«n care de╚Öeurile produse de pe╚Öti sunt transformate ├«n fertilizator pentru plante, iar plantele cur─â╚Ť─â apa ├«n care stau pe╚Ötii.

ferma urbana ferma interior

De la sf├ór╚Öitul lunii mai, produsele ob╚Ťinute vor fi folosite de restaurante celebre din Haga. ├Än plus, ├«ncep├ónd cu luna septembrie, consumatorii vor putea comanda co╚Öul s─âpt─âm├ónal cu legume ╚Öi pe╚Öte.

Fermă urbană acvaponică din Olanda, doar începutul

Nu este primul proiect de acest tip pe care l-au dezvoltat cei de la UF002 De Schilde UrbanFarmers AG. ├Än 2012, au construit prima ferm─â acvaponic─â┬áurban─â din lume, situat─â pe un acoperi╚Ö din ora╚Öul Basel, Elve╚Ťia. De aceast─â dat─â, au colaborat cu speciali╚Öti ├«n sisteme acvaponice┬á╚Öi acvacultur─â din Olanda.

Ceea ce ├«i diferen╚Ťiaz─â de concuren╚Ť─â este faptul c─â folosesc acoperi╚Öuri goale sau spa╚Ťii abandonate din ora╚Öe. Mark Durno vorbe╚Öte deja de planuri de extindere.

UrbanFarmers va monetiza acoperi╚Öurile goale ale cl─âdirilor din ora╚Öe, dezvolt├ónd ╚Öi oper├ónd ferme ├«n fiecare ora╚Ö. Suntem entuziasma╚Ťi c─â am finalizat acest proiect ├«n Olanda, centrul horticulturii comerciale, ╚Öi abia a╚Ötept─âm s─â ├«ncepem un altul cu partenerii no╚Ötri.

├Än plus, au creat ╚Öi o campanie de sus╚Ťinere a produselor proaspete.

 

ferma urbana rosii

ferma urbana pesteferma urbana salata 2

ferma urbana salata

Comentarii

comentarii