Wonderfruit, festivalul din Thailanda care promoveaz─â sustenabilitatea

in EcoLIFESTYLE, Poluare 14 December 2018 49 Views

Zilele acestea are loc ├«n Thailanda un festival de muzic─â unde sunt interzise produsele de unic─â folosin╚Ť─â din plastic. M├óncarea v├óndut─â este f─âcut─â cu produse de la fermierii locali, iar participan╚Ťii sunt ├«ncuraja╚Ťi s─â genereze c├ót mai pu╚Ťin gunoi.

Wonderfruit, festivalul din Thailanda care promoveaz─â sustenabilitatea

Wonderfruit este un festival care are loc ├«n perioada 13 ÔÇô 17 decembrie ├«n Pattaya, Thailanda ╚Öi care ├«╚Öi propune s─â aib─â un impact minim asupra mediului. Una dintre condi╚Ťiile de baz─â pe care organizatorii le-au impus expozan╚Ťilor, comercian╚Ťilor ╚Öi participan╚Ťilor este s─â nu aduc─â produse de unic─â folosin╚Ť─â din plastic.

Astfel, cei care particip─â la evenimentul de muzic─â ╚Öi art─â ├«╚Öi pot aduce propriile c─âni sau sticle, dar pot ╚Öi cump─âra cana Wonderfruit din o╚Ťel inoxidabil, care le asigur─â ╚Öi reduceri la b─âuturile cump─ârate acolo. Apa care este consumat─â pe perioada celor cinci zile vine din lacul din apropiere ╚Öi este filtrat─â.

Cei 55 de comercian╚Ťi v├ónd m├óncarea f─âcut─â din produse de la fermierii locali ├«n farfurii biodegradabile.

Wonderfruit, festivalul din Thailanda care promoveaz─â sustenabilitatea

Pe l├óng─â concertele a peste 60 de muzicieni, participan╚Ťii pot alege s─â-╚Öi petreac─â timpul la unele dintre cele 100 de activit─â╚Ťi despre s─ân─âtate ╚Öi starea de bine, cum ar fi yoga, medita╚Ťii, masaj ╚Öi multe altele sau la 35 de seminarii ╚Öi workshop-uri diferite (lec╚Ťii de fotbal, dans cu focul sau chiar gr─âdin─ârit ├«n gr─âdina festivalului).

corturile.ro

De╚Öi pe suprafa╚Ťa unde se desf─â╚Öoar─â evenimentul exist─â co╚Öuri pentru resturi alimentare ╚Öi pentru produsele reciclabile, participan╚Ťii sunt ├«ncuraja╚Ťi s─â genereze c├ót mai pu╚Ťin gunoi. De╚Öeurile colectate cap─ât─â apoi o nou─â via╚Ťa, cum ar fi paharele de carton pentru ap─â care se transform─â apoi ├«n pl─âci pentru acoperi╚Ö.

Wonderfruit, festivalul din Thailanda care promoveaz─â sustenabilitatea

ÔÇ×Credem ├«n con╚Ötientizarea pe care o declan╚Öeaz─â arta, a╚Öa c─â le oferim o platform─â arti╚Ötilor s─â creeze diferitÔÇŁ, scriu cei de la Wonderfruit.

Concret, ace╚Ötia colecteaz─â plastic ╚Öi ├«l transform─â ├«n instala╚Ťii, ├«ntr-o scen─â ├«ntreag─â sau ├«n personaje de film, a╚Öa cum s-a ├«nt├ómplat cu plasticul adunat din Bangkok.

Ambi╚Ťia organizatorilor este de a face Wonderfruit un festival cu zero emisii de carbon, iar pentru asta lucreaz─â din 2017 cu Thailand Greenhouse Gas Management Organization.

Wonderfruit, festivalul din Thailanda care promoveaz─â sustenabilitatea

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii