Filantropi americani au donat aproape 500.000 de lire sterline către activiștii de mediu Extinction Rebellion și Fridays for Future

in Schimbări Climatice 19 July 2019 58 Views

Un grup de filantropi și investitori americani au donat aproape 500.000 de lire sterline pentru a susține mișcările civice Extinction Rebellion și Fridays for Future.

Aceștia au promis că vor dona în continuare zeci de milioane de lire sterline în următoarele luni.

Filantropul Trevor Neilson, alături de Rory Kennedy, fiica lui Robert Kennedy, și Aileen Getty, au lansat împreună Climate Emergency Fund.

Neilson susține că fondul a fost inspirat de către Greta Thunberg și protestatarii Extinction Rebellion. El a declarat că cei trei fondatori își folosesc contactele pentru a obține „de o sută de ori mai mult” în următoarele luni.

Banii vor fi utilizați pentru a susține grupurile Fridays for Future și Extinction Rebellion din SUA, dar și pentru a încuraja dezvoltarea unor grupuri similare în întreaga lume. Fondul oferă susținere pentru diverse grupuri, de la adolescenți activiști care au nevoie de bani pentru broșuri la finanțări pentru salarii și birouri pentru grupurile mai mari din orașe.

Neilson a declarat pentru The Guardian că noul fond va susține măsuri legale non-violente.

„Va oferi resurse pentru activiști care doresc să perturbe într-un mod non-violent și să ceară guvernelor să declare o urgență climatică și să stabilească politici care abordează această criză.”

El a adăugat că de-a lungul istoriei, mișcările la nivel local au fost cele care au forțat guvernele să acționeze atunci când acestea s-au opus.

Un purtător de cuvânt al Extinction Rebellion a salutat gestul.

„Este un semnal că ne apropiem de un punct de cotitură. În trecut, filantropia a fost deseori legată de interese personale, dar acum oamenii realizează că suntem cu toții împreună în asta și își oferă banii pentru bunăstarea noastră colectivă.”

Comentarii

comentarii