Un brand cunoscut din Filipine a deschis stații de reumplere a recipientelor pentru detergenți

in EcoLIFESTYLE, Politici verzi, Poluare 18 April 2019 86 Views

Human Nature, un brand cunoscut din Filipine, a deschis două stații unde clienții își pot reumple sticlele de detergent lichid, pentru a reduce cantitatea de plastic generată. În paralel, desfășoară o campanie de strângere de semnături pentru a cere reglementarea stațiilor de reîncărcare a recipientelor cu produse de îngrijire personală.

human nature

Filipine, a treia țară care poluează cel mai mult oceanele cu plastic, face eforturi să aibă un impact mai redus asupra mediului. Una dintre aceste măsuri a fost luată de o companie care vinde produse de îngrijire personală și pentru casă.

De curând, Human Nature a deschis două stații unde clienții își pot reumple recipientele cu detergent de vase sau cu detergent de rufe lichid. Cei care vor să beneficieze de acest serviciu trebuie să aducă recipientul vechi, curat, uscat și într-o stare bună (să nu aibă fisuri), iar an angajat îi va umple sticla dintr-un  bidon mai mare, de 20 de litri, și va lipi o etichetă cu date despre cantitatea sticle și data de expirare a produsului.

Un astfel de bidon de la stația de reîncărcare elimină necesitatea producerii a 40 de sticle de 500 de mililitri pentru produse pentru casă. Prețul produsului va fi redus cu 10 pesos (80 de bani).

Clienții pot preda recipiente Human Nature de plastic, care nu mai sunt într-o formă bună, în magazine, iar compania le predă partenerilor care le transformă în  scaune, găleți, umerașe și altele.

human nature

În prezent, compania desfășoară o campanie de strângere de semnături prin care intenționează să pună presiune pe Administrația de Alimente și Medicamente să reglementeze stațiile de reîncărcare a recipientelor cu produse de îngrijire personală.

Mai mult, Human Nature încurajează și alte firme să facă același lucru. Pentru viitor, compania își propune să înlocuiască recipientele din plastic cu unele biodegradabile și spune că lucrează cu câțiva dezvoltatori locali.

produsecosmetice.ro

Potrivit unui studiu din 2015, realizat de The United Nations Environment Programme, Filipine este una dintre cele cinci țări care sunt responsabile de jumătate din plasticul care ajunge în ocean, alături de China, Indonezia, Thailanda și Vietnam.

Cauzele sunt transportul necorespunzător al gunoiului și gropile de gunoi amenajate lângă cursul râurilor, acolo unde terenul este mai ieftin. Atunci când plouă, deșeurile sunt purtate de ape în ocean. Filipine generează 6.875,84 tone de plastic pe zi, din care 81% este prost gestionat.

Comentarii

comentarii