Studenții filipinezi trebuie să planteze cel puțin 10 copaci înainte de a absolvi

in Biodiversitate, Legislatie 29 May 2019 719 Views

O nouă lege filipineză prevede ca elevii de liceu și studenții să planteze cel puțin 10 copaci înainte de a absolvi, în speranța că măsura va ajuta la combaterea schimbărilor climatice.

Legea formalizează o tradiție de plantare a copacilor la absolvire. Susținătorii legii spun că aceasta ar putea duce la plantarea a 525 miliarde de copaci în decursul unei generații dacă va fi aplicată corect.

„Cu peste 12 milioan de elevi absolvind școala elementară, aproape cinci milioane de elevi absolvind liceul și aproape 500.000 absolvind facultatea în fiecare an, această inițiativă, dacă va fi implementată în mod corespunzător, va asigura că cel puțin 175 de milioane de copaci vor fi plantați în fiecare an.”, a declarat Gary Alejano, reprezentant al partidului Magdalo din Filipine.

Serial Green Report: Filipine, arhipelagul poluat

Copacii vor fi plantați în mangrove, păduri existente, unele zone protejate, zone urbane și mine abandonate. Guvernul spune că speciile selectate pentru plantat trebuie să fie potrivite pentru topografia și clima fiecărei zone, iar speciile indigene vor fi prioritizate.

Pe lângă puterea copacilor de a capta CO2, susținătorii legislației speră că aceasta va crea o mai bună înțelegere privind problemele de mediu în cazul viitoarelor generații și va duce la mai multe inițiative ecologice.

Filipine este o țară cu unele dintre cele mai mari rate de defrișări din lume. Suprafața acoperită de pădure a scăzut de la 70% la 20% în timpul secolului al XX-lea, iar defrișările ilegale continuă să rămână o problemă.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii