Firea: Termenul de utilizare a eco-voucherelor, prelungit cu dou─â luni

in Autoritati, Proiecte, Transport 21 August 2019 125 Views

Primarul general, Gabriela Firea, anun┼ú─â, ├«ntr-o postare pe Facebook, c─â termenul limit─â de utilizare a acestora, 30 septembrie, va fi prelungit cu ├«nc─â dou─â luni ├«n condi╚Ťiile ├«n care p├ón─â ├«n prezent au fost utilizate aproximativ dou─â treimi dintre voucherele distribuite c─âtre beneficiarii programului de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare.

├Äntr-o postare pe Facebook, ea a men┼úionat c─â, urmare a interesului crescut manifestat fa┼ú─â de program, administra┼úia preg─âte┼čte o a doua etap─â a acestuia.

“Prim─âria Municipiului Bucure┼čti a livrat ├«n luna iunie carnetele de eco-vouchere c─âtre to┼úi cei 4.193 de beneficiari ai ‘Programului de stimulare a elimin─ârii din traficul bucure┼čtean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere’, ce are ca scop ├«mbun─ât─â┼úirea calit─â┼úii aerului din Capital─â”, spune Firea.

Fiecare beneficiar a primit un carnet de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei.

Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie par┼úial sau c├óte o fil─â individual, ├«n vederea achizi┼úion─ârii exclusive de autoturisme noi Euro 6, non-diesel, mijloace de locomo┼úie noi ‘prietenoase cu mediul’, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice ┼či electronice noi cu clasa energetic─â superioar─â.

Programul, dimensionat pentru 6.000 de beneficiari, a început în anul 2018, având data de 21 februarie 2019 ca termen limită pentru depunerea dosarelor.

├Än urma verific─ârii ├«ndeplinirii condi┼úiilor de eligibilitate a celor 6.000 de participan┼úi ├«nscri┼či, au fost accepta┼úi 5.000 de proprietari. Grupul de lucru constituit ├«n vederea implement─ârii programului a verificat dosarele depuse, fiind admise 4.193.

Firea a men┼úionat c─â 4.193 de autovehicule poluante au fost casate sau radiate ├«n Bucure┼čti ├«n urma acestei m─âsuri. Voucherele pot fi folosite ├«n 47 de magazine partenere, lista unit─â┼úilor comerciale participante fiind disponibil─â pe site-ul www.pmb.ro, la sec┼úiunea Eco-voucher.

“M─âsura face parte din setul de ac┼úiuni prev─âzute ├«n Planul Integrat de Calitate a Aerului, pe care l-am elaborat tocmai pentru a integra ├«ntr-un singur document tot ce avem de f─âcut pentru un aer mai bun ├«n Bucure┼čti, de la ├«nnoirea parcului auto STB la ├«ncurajarea transportului alternativ ┼či reducerea polu─ârii generate de ├«nc─âlzirea locuin┼úelor. Multe dintre acestea sunt deja finalizate sau ├«n aplicare: am cump─ârat 400 de autobuze noi Euro 6 ┼či 130 autobuze hibrid, avem ├«n evaluare achizi┼úiile pentru 100 tramvaie noi, 100 troleibuze noi, modernizarea a 100 de tramvaie ├«n func┼úiune, de asemenea ┼či a 100 autobuze electrice, implementarea sistemului de management al traficului ├«n Bucure┼čti (BTMS) – p├ón─â ├«n anul 2020, continuarea programului de reabilitare termic─â a cl─âdirilor la nivelul sectoarelor 1-6”, a explicat Firea.

Comentarii

comentarii