FlixBus începe un nou proiect pilot: autocar echipat cu panouri solare pentru a reduce emisiile de CO2

in Transport 7 February 2020 128 Views

FlixBus a instalat panouri solare pe unul dintre autocarele care efectueaz─â curse pe ruta Dortmund – Londra via Eindhoven, Antwerp, Bruges ╚Öi Calais. Panourile solare genereaz─â energie solar─â pentru consumul electric al autocarului. Aceast─â m─âsur─â va reduce consumul de combustibil, dar ╚Öi emisiile de CO2.

Pl─âcile solare instalate pe acoperi╚Öul autocarului sunt ultra-sub╚Ťitiri ╚Öi u╚Öoare pentru a preveni rezisten╚Ťa aerului. Prin intermediul unui controlor de sarcin─â solar amplasat ├«n pl─âcile solare se poate comunica cu alternatorul din autocar. Alternatorul ├«ncarc─â bateria autocarului utiliz├ónd combustibil. Odat─â cu apari╚Ťia noii tehnologii, aceast─â sarcin─â este preluat─â acum ├«n mare m─âsur─â de energia solar─â.

├Än perioada de testare, au fost economisi╚Ťi aproximativ 1,7 litri de combustibil la fiecare 100 km parcur╚Öi. Cu distan╚Ťe medii de 600 de kilometri pe zi, aceasta ├«nseamn─â o reducere zilnic─â a consumului de combustibil de aproximativ 10 litri. Se a╚Öteapt─â ca panourile solare s─â produc─â mai mult─â energie ├«n lunile de var─â.

La r├óndul s─âu, bateria alimenteaz─â consumul de energie al dispozitivelor electronice de la bordul autocarelor. Asemeni tuturor autocarele FlixBus, ╚Öi cel cu panouri solare este echipat cu porturi USB, prize, aer condi╚Ťionat, Wi-Fi ╚Öi un sistem un divertisment. Datorit─â instal─ârii noii tehnologii, tot echipamentul de la bord este acum alimentat de energie solar─â. Nu doar electricitatea autocarului este generat─â de energie regenerabil─â, ci ╚Öi consumul de energie al c─âl─âtorului. Astfel, c─âl─âtorii FlixBus ├«╚Öi pot ├«nc─ârca dispozitivele electronice cu energie regenerabil─â.

Colaborare unic─â: Partener de transport local ╚Öi companie de tehnologie interna╚Ťional─â

├Än acest proiect pilot, FlixBus lucreaz─â cu Trailar, o companie din Marea Britanie care ofer─â solu╚Ťii de transport inovatoare pentru a reduce impactul vehiculelor comerciale asupra mediului ├«nconjur─âtor. Pl─âcile solare flexible au fost dezvoltate special pentru a fi utilizate ├«n industria de transport ╚Öi sunt deja folosite pentru camioane ╚Öi servicii de livrare. FlixBus este prima companie care aplic─â aceast─â tehnologie pentru autocarele pe distan╚Ťe lungi care opereaz─â rute interna╚Ťionale.

FlixBus colaborează de asemenea cu parteneri de transport locali care operează cursele zilnice. În acest caz este vorba despre este compania olandeză Kupers Touringcars din Limburg.

ÔÇ×Suntem foarte m├óndri c─â autocarul nostru particip─â ├«n acest proiect pilot interna╚Ťional care va reduce impactul climatic al c─âl─âtoriilor cu autocarul pe distan╚Ťe lungi. Suntem ├«nc├ónta╚Ťi c─â putem oferi c─âl─âtorilor no╚Ötri un mod de a c─âl─âtori inovator”, a declarat directorul Kupers Touringcars, Bert Fonteijn.

Trailar, Kupers Touringcars ╚Öi FlixBus vor evalua rezultatele ├«n mod constant pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi eficien╚Ťa proiectului. Tehnologia a fost proiectat─â astfel ├«nc├ót datele ╚Öi randamentul s─â poat─â fi monitorizate. Circumstan╚Ťele pot fi optimizate pentru a reduce pe c├ót de mult posibil emisiile de dioxid de carbon. Factori precum ruta autocarului, dar ╚Öi mediul exterior pot influen╚Ťa performan╚Ťa tehnologiei.

ÔÇ×Ne propunem s─â c─âl─âtorim c├ót mai neutru din punct de vedere climatic ╚Öi s─â oferim posibilitatea de a c─âl─âtori ├«ntr-un mod ecologic c├ót mai multor oameni. Acest proiect pilot cu panouri solare este doar una dintre ini╚Ťiativele ╚Öi proiectele ecologice pe care le oferim c─âl─âtorilor. Pe baza rezultatelor ini╚Ťiale, vom evalua ├«n ce m─âsur─â vom extinde aceste proiect la c├ót mai multe autocare din re╚Ťeaua noastr─â”, a explicat Jesper Vis, managing director pentru FlixBus Benelux.

FlixMobility ofer─â pasagerilor s─âi posibilitatea de a-╚Öi compensa emisile de CO2 pentru c─âl─âtoriile efectuate. ├Än acest sens, FlixMobility are un parteneriat pe termen lung cu atmosfair, o organiza╚Ťie recunoscut─â la nivel interna╚Ťional care sprijin─â proiecte acreditate de c─âtre Uniunea Na╚Ťionilor Unite ca av├ónd cele mai ridicate standarde. ├Än prezent, la nivel global, aproximativ 6% dintre c─âl─âtorii FlixBus opteaz─â pentru compensarea emisiilor de CO2, un procent similar cu cel ├«nregistrat ╚Öi ├«n Rom├ónia ├«n 2019.

 

Comentarii

comentarii