FlixBus lanseaz─â propriul serviciu de car-pooling, FlixCar

in Business, Transport 30 July 2019 80 Views

FlixMobility, compania mam─â a platformelor de servicii de mobilitate FlixBus ╚Öi FlixTrain, a finalizat o nou─â rund─â de finan╚Ťare, ├«n urma c─âreia se preg─âte╚Öte de extindere la nivel global ╚Öi va lansa propriul serviciu de car-pooling, FlixCar.

Capitalul atras va fi utilizat pentru extinderea re╚Ťelei la nivel global, c├ót ╚Öi pentru lansarea unor noi produse FlixMobility. FlixBus ├«╚Öi propune s─â devin─â lider de pia╚Ť─â ├«n Statele Unite ale Americii ╚Öi va lansa serviciile de mobilitate ├«n dou─â noi pie╚Ťe din America de Sud ╚Öi Asia ├«n 2020.

├Än ceea ce prive╚Öte FlixTrain, investi╚Ťia va ajuta la extinderea trenurilor verzi ├«n noi ╚Ť─âri din Uniunea European─â dup─â liberalizarea pie╚Ťei feroviare ├«n 2020, pe l├óng─â consolidarea produsului pe pia╚Ťa din Germania unde FlixTrain opereaz─â deja treia rute.

├Än plus, finan╚Ťarea va fi folosit─â pentru a lansa FlixCar, o platform─â de ride sharing care se va al─âtura re╚Ťelelor FlixBus ╚Öi FlixTrain.

ÔÇť├Änc─â de la ├«nceput ne-am pozi╚Ťionat ca fiind un furnizor de servicii de mobilitate, nu o companie de transport sau de autocare: oferim posibiltate de a c─âl─âtori inteligent, accesibil ╚Öi ├«ntr-un mod prietenos cu mediul, fie c─â vorbim de autocare sau de tren sau ÔÇô ╚Öi ├«n cur├ónd ÔÇô de ride sharing,ÔÇŁ a declarat CEO-ul ╚Öi fondator al FlixMobilit, Jochen Engert.

Flixcar va fi un serviciu de car-pooling care va contribui la extinderii re╚Ťelei ╚Öi va aduce ╚Öi mai mult─â flexibilitate.

ÔÇťFlixCar este urm─âtorul pas logic ├«n extinderea re╚Ťelei noastre pentru a le oferi ╚Öi mai multor persoane posibilitatea de a c─âl─âtori. ├Än medie, rata de ocupare a unui autoturism de este doar 1.5. Ride sharing-ul este o modalitate foarte bun─â de a ├«mp─âr╚Ťi costurile pentru combustil ╚Öi de a avea un impact mai redus asupra mediului ├«nconjur─âtorÔÇŁ, a mai spus
Jochen Engert.

Anul trecut, 45 de milioane de persoane au folosit FlixBus ╚Öi FlixTrain, ├«n cele 350.000 de conexiuni zilnice din peste 2000 de destina╚Ťii. FlixBus este lider de pia╚Ť─â ├«n Europa, iar ├«n 2018 s-a extins ├«n Statele Unite ale Americii, fiind prezent ├«n 29 de ╚Ť─âri.

Compania lucrează cu mai mult de 300 companii de transport (autocare și trenuri) și a creat peste 10.000 de slujbe în industrie.

├Än 2018, odat─â cu lansarea FlixTrain, modelul FlixBus a fost introdus ╚Öi pe pia╚Ťa feroviar─â din Germania. ├Än 2019, compania a aplicat pentru a operara curse pe re╚Ťelele feroviare din Suedia ╚Öi Fran╚Ťa, un pas preliminar pentru extinderea FlixTrain ╚Öi ├«n alte ╚Ť─âri odat─â cu liberalizarea transportului feroviar din Europa.

Aproximativ 1300 de angaja╚Ťi lucreaz─â pentru FlixBus ╚Öi FlixTrain ├«n 19 birouri din 17 ╚Ť─âri.

Comentarii

comentarii