VIDEO Floarea din panouri solare care urmărește razele soarelui

in EcoLIFESTYLE, Energie 5 June 2017120 Views

Smart Flower este un panou solar inteligent care urmărește razele soarelui, fiind astfel cu 40% mai eficient decât cele tradiționale.

VIDEO Floarea din panouri solare care urmărește razele soarelui

În fiecare dimineață, floarea se deschide singură când răsare soarele și calculează unghiul optim față de soare, fiind astfel cu 40% mai eficientă în captarea razelor decât panourile solare fixe. Complet deschisă, pe verticală, măsoară cinci metri.

Pe parcursul zilei, cât urmărește soarele, aceasta se răcește și se curăță singură. Cele 12 panouri fotovoltaice, care reprezintă petalele florii, sunt ventilate din spate, ținându-le chiar și la o temperatură de – 7 grade pentru a furniza cu 5 – 10% mai multă energie decât panourile solare tradiționale. Floarea se curăță automat de fiecare dată când se închide și se deschide. Periile de pe spatele fiecărui modul îndepărtează orice murdărie, crescând astfel eficiența.

„Misiunea noastră este să creăm tehnologii de captare a energiei curate care sunt plăcute ochiului, simplu de instalat, ușor de utilizat și să optimizăm eficiența”, își propuneau inventatorii, doi austrieci, în 2011.

Floarea este rezistentă la apă și monitorizează în permanență viteza vântului, închizându-se automat atunci când există un pericol de distrugere, cum ar fi furtuni, vijelii sau grindină.

VIDEO Floarea din panouri solare care urmărește razele soarelui

Sistemul îți trimite date prin intermediul aplicației despre nivelul energiei captate, astfel încât tu să decizi cum e cel mai bine să o utilizezi.

Cu energia captată într-o singură zi de SmartFlower, te uiți 360 de ore la televizor, speli 17 ture de haine la mașina de spălat, ții deschise o zi întreagă trei aparate de aer condiționat, folosești PC-ul 44 de ore, lași să meargă ventilatorul 146 de ore continuu, încarci 2.424 de smartphone-uri, îți încarci mașina electrică și mergi cu ea 100 de kilometri.

În plus, grație unui sistem integrat de baterii, Smart Flower îți permite să păstrezi energia pentru momentele când o să ai cea mai mare nevoie de ea. Pe an, generează 4.000 kWh.

Comentarii

comentarii