VIDEO Un adolescent din Florida a replantat o pădure de mangrove devastată de uraganul Irma

in Biodiversitate 20 April 2018 348 Views

Theo Quenee, un adolescent din Florida, a replantat 524 de mangrove într-o regiune din Miami afectată de uraganul Irma.  

mangrove florida

După devastatorul uragan din 2017, tânărul în vârstă de 18 ani a observat că numeroase plante de mangrove erau prinse în dărâmături și alge, urmând să fie aruncate.

“După uragan exista o cantitate masivă de răsaduri în amestecul de moloz și alge. Totul urma să fie adunat și încărcat într-un camion pentru a fi aruncate la groapa de gunoi. Am realizat că tot sudul Floridei va omorî într-un final mii de mangrove în procesul de curățenie.”

Quenee crescuse în trecut cu succes două mangrove și învățase despre aceste plante în liceu. A început să le salveze, adunând plantele de pe străzi și din parcări. Cele 524 de plante au fost puse în cutii folosite de iaurt, iar Quenee a pregătit o seră care le-a adăpostit pentru următoarele 7 luni. Cu ajutorul prietenilor, Quenee a mutat mangrovele înapoi pe bancurile de nisip din Miami.

©Michael Rodiles

„Trăiesc într-o zonă cu mulți copaci, așa că acoperișul casei mele este singurul loc care primește lumină solară. Am început cu toate cele 524 plante deodată… Știam că vor crește cel mai bine cu umiditate, așa că am proiectat o seră simplă.”

Mangrovele sunt un grup de copaci și arbuști care trăiesc de-a lungul coastelor în zonele tropicale și subtropicale. Pădurile de mangrove protejează coasta împotriva eroziunii, iar în momentul unui tsunami, rețeaua de rădăcini puternice atenuează impactul valurilor. Mangrovele acționează și ca un filtru de carbon, absorbind dioxidul de carbon și purificând aerul.

gardenium.ro

Quenee dorește să se implice și în alte proiecte ecologice. Pe viitor, vrea să învețe generațiile tinere cum să aibă grijă de mediu și i-ar plăcea să se implice în eforturile de a schimba felul în care consumăm obiectele de plastic de unică folosință.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii