37 de foci dintr-o specie rară, eliberate în China după ce au fost recuperate de la braconieri

in Biodiversitate 11 May 2019 60 Views

În luna februarie, 100 de pui de focă pestriță au fost salvați de autoritățile locale, după ce fuseseră braconați. Acum, ultimele 37 de foci au ajuns înapoi în apele din nord-estul Chinei.

Foto: news.cn

În momentul în care autoritățile au găsit focile în februarie, 29 erau deja decedate. În ciuda eforturilor intense din partea echipelor de salvare, alte nouă au murit săptămâna următoare. Cei 62 de pui rămași au fost îngrijiți de specialişti şi veterinari de la acvariile locale şi de la Institutul de Cercetare în Oceanografie şi Pescuit din Liaoning.

Primul eşantion de 24 de foci a fost eliberat în luna aprilie, potrivit Xinhua, iar vineri a mai urmat un eșantion de 37.

Focile eliberate vineri în mare sunt sănătoase şi au şanse să supravieţuiască în mediul natural, a declarat Lu Zhichuang, cercetător în cadrul institutului.

„Braconajul focilor pestrițe a devenit un fenomen în ultimii ani”, a declarat Zhou Jinfeng, secretar general la Conservarea Biodiversității Chinei, potrivit China Daily.

Una dintre foci, în momentul eliberării. Foto: news.cn

Împreună cu mai mulți experți, acesta a cerut înăsprirea legilor care să protejeze animalele, pentru că acum încă există portițe care permit vânzarea focilor către acvarii și restaurante – care le expun pentru a atrage clienți.

Suspecții în cazul celor 100 de pui de foci sunt localnici care s-ar fi strecurat cu bărcile în zona de înmulțire și ar fi furat animalele.

Foto: news.cn

Golful Liaodong, din provincia Liaoning, este unul din cele opt locuri din lume unde se înmulțesc focile pestrițe. De obicei, trec prin Strâmtoarea Bohai în noiembrie, pentru reproducere, și rămân în Golful Liaodong până în mai.

Potrivit lui Tian Jiguang, directorul unui ONG dedicat protejării vieții marine, unele asociații sunt sponsorizate de acvarii, ceea ce face protejarea animalelor mult mai dificilă.

În septembrie 2017, Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale a lansat un program prin care a înființat între patru și șase stații de salvare a focilor pestrițe și a altor animale marine de-a lungul coastei provinciilor Liaoning, Shandong și Hebei. Programul se va desfășura până în 2026.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii