FoFoCup, paharul care are un centimetru grosime atunci când e pliat

in EcoLIFESTYLE 9 November 2018 178 Views

FoFoCup este un pahar din plastic 100% reciclabil, care se pliază până la un centimetru. Rezistă la temperaturi între zero și 120 de grade și încape în geantă sau chiar în buzunar.

FoFoCup, cana care are un centimetru atunci când e pliată

Pentru situațiile în care vrei să bei apă de la dozator, dar nu vrei să folosești un pahar de unică folosință, dar nici nu ai la îndemână o cană, compania taiwaneză FoldnFold a creat FoFoCup. Acesta este un pahar dintr-un plastic rezistent, fără ftalați și BPA și 100% reciclabil.

Firma comercializează două tipuri de pahare, de 13,5 centimetri, care costă echivalentul a 52 de lei și cântărește 23 de grame, și de 17 centimetri, de 60 de lei și 50 de grame. În funcție de cât de bine sunt întreținute paharele, ele pot rezista între 5.000 și 10.000 de utilizări.

FoFoCup, cana care are un centimetru grosime atunci când e pliată

Compania spune că design-ul a fost inspirat de o veche zicală chinezească potrivit căreia cerul este rotund și Pământul este pătrat. Mai există pahare pliabile, dar construite din cercuri sau dreptunghiuri, pentru a putea fi pliate pe înălțime, însă gura nu era ergonomică.

Așadar, FoldnFold și-a propus să creeze un pahar cu gura rotundă și baza pătrată, astfel încât să fie mai ușor de pliat (există chiar și câteva linii gravate pentru a face plierea mai ușoară). Pe capacul care poate fi îndepărtat este un braț care poate fi dat la o parte pentru a curge lichidul, dar și un loc special unde poate fi introdus un pai.

„Cu peste 10 miliarde de pahare din hârtie aruncate în fiecare an în lume, o mare parte dintre deșeuri ar fi reduse dacă fiecare dintre noi ar avea mereu la el o cană pliabilă. Cana FoFoCup cu gura rotundă poate deveni compactă atunci când nu este folosită. Cana cea mică încape în buzunar, iar cea mare, în poșetă. Folosind FoFoCup în locul paharelor de unică folosință de hârtie sau de plastic costurile transportului se reduc cu 45 – 65%”, a spus juriul de la Good Design Award 2013.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii