Ford anunță investiții de 11 miliarde de euro pentru 40 de mașini electrice și hibride

in Business, Transport 15 January 2018 44 Views

Reprezentanții companiei auto Ford au anunțat recent că vor să mărească semnificativ sumele destinate sectorului electric de mașini. Potrivit The Guardian, Ford ar urma să investească 11 miliarde de dolari în următorii 5 ani, pentru a dezvolta 40 de modele de mașini electrice și hibrid. 16 dintre cele 40 de modele ar urma să fie electrice, iar restul – hibride.

ford mașini electrice

Reprezentanții Ford au explicat pentru jurnaliștii din presa internațională cum se va realiza tranziția:

Vom lua modelele noastre mainstream și le vom transforma în vehicule electrice. Dacă vrem să avem succes în electrificarea transportului, trebuie să folosim modele deja populare.

În 2016, Ford a investit 7.3 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare, cu 10% mai mult decât în 2015. Investiția pe care o anunțaseră anterior era de 4,5 miliarde de dolari, până la finalul anului 2020. Revizuirea planului a avut loc pe fondul unei concurențe importante.

Marii producători și guvernele vor mașini electrice

Ford nu este singura companie care a anunțat investiții importante în sectorul electric. În noiembrie 2017, reprezentanții Volkswagen declarau că vor cheltui 40 de miliarde de dolari pe dezvoltarea de mașini electrice și autonome, cât și pentru servicii de mobilitate, până la finalul anului 2022.

Toyota a anunțat că, până în 2020, va dezvolta o baterie inovatoare, care va scădea semnificativ costurile de producție ale mașinilor electrice. La rândul lor, cei de la General Motors au promis că vor atașa baterii electrice pe 20 de modele de mașini, până în 2023.

Planurile companiilor se aliniază cu intențiile mai multor guverne de a facilita tranziția spre un transport mai verde. China, India, Franța și Marea Britanie sunt doar câteva dintre țările care vor să elimine mașinile care funcționează utilizând combustibili fosili, în perioada 2030-2040.

Comentarii

comentarii