Ford va lansa în acest an opt vehicule electrice pe piaţa din Europa

in Business, Transport 19 September 2019 47 Views

Ford Motor a anunţat că va lansa în acest an opt vehicule electrice pentru piața din Europa, acesta fiind un pas major către obiectivul său ca până în 2022 majoritatea vânzărilor sale totale să fie reprezentate de automobile electrice.

Producătorul auto din SUA investește în vehicule electrice într-un moment în care producătorii de mașini din întreaga lume concurează să reducă emisiile de dioxid de carbon pentru a respecta standardele de mediu mai stricte din Uniunea Europeană.

Între vehiculele care vor fi lansate se află versiunile electrice ale SUV-urilor Kuga şi Puma şi ale berlinei Mondeo.

Producătorul auto mai intenţionează să lanseze în Europa alte nouă vehicule electrice până în 2024, între care SUV-ul electric inspirat de modelul Mustang, în 2020.

Ford a prezentat modelele la salonul auto de la Frankfurt și a spus că se va asocia cu şase furnizori majori de energie din Europa, care vor oferi servicii de instalare a echipamentelor de încărcare a vehiculelor electrice la domiciliu.

Constructorul auto american, ca şi alte companii concurente, se confruntă cu stagnarea cererii şi creşterea costurilor, pe fondul investiţiilor de miliarde de dolari în vehicule electrice, hibride şi autonome.

Afacerile din Europa ale Ford înregistrează pierderi de ani de zile, iar presiunile de a se restructura s-au amplificat de când General Motors şi-a majorat profitul în urma vânzrii brandurilor europene Opel şi Vauxhall către grupul francez Peugeot.

Ford anticipează ca gama sa de vehicule electrice să atragă în Europa vânzări mai mari decât modelele pe benzină şi motorină, din 2022, anticipând ca până la momentul respectiv să vândă 1 milion de vehicule electrice.

În încercarea de a scădea costurile de dezvoltare și de fabricație, Ford a făcut un parteneriat cu Volkswagen în iulie pentru a dezvolta împreună vehicule electrice și autonome.

VW a convenit să investească 3,1 miliarde de dolari în divizia de autovehicule autonome Argo AI a Ford, dar a estimat că ar putea realiza venituri de până la 20 de miliarde de dolari, împărțind arhitectura vehiculului electric MEB cu Ford în Europa.

Ford a spus că se așteaptă să construiască peste 600.000 de vehicule electrice în Europa pe parcursul a șase ani, utilizând componente și suportul vehiculelor de la VW, ceea ce va ajuta ambii producători să reducă costurile.

Cooperarea cu VW pentru vehicule electrice în Europa face parte din investițiile Ford anunțate până acum, de 11,5 miliarde de dolari în toată lumea.

Comentarii

comentarii