FOTO 10 cele mai colorate locuri de pe Pământ

in EcoLIFESTYLE, fotografi de mediu 16 July 2015 7,159 Views

Pământul pare umplut până la refuz de culoare, dar există anumite locuri care ne demonstrează că nimic nu este prea mult atunci când hazardul naturii se dezlănțuie. Luați, de exemplu, Cano Cristales, un râu în Columbia renumit pentru culorile sale vii. Însă acesta este doar un exemplu. Locuri incredibile sunt peste tot în lume, în cele mai neașteptate regiuni. Mother Nature Network a ales să vi le facă cunoscute pe 10 dintre acestea.

Cano Cristales, Columbia

În perioada iulie – noiembrie a fiecărui an albia râului Cano Cristales, cunoscut sub numele de Liquid Rainbow, se transformă într-o paletă de culori dominată de nuanțe de roșu, galben, verde și albastru. Transformarea este cauzată de planta Macarenia clavigera care trăiește în apa acestui râu.

vegis.ro

Seven Colored Earths, Insulele Mauritius

Seven Colored Earths

Numele acestor dune de nisip din sud-vestul Insulelor Mauritius este dat de numărul de culori distincte amestecate printre nisip – roșu, mov, violet, albastru, verde, galben și maro. Aceste dune au fost create prin transformarea treptată a lavei bazaltice în minerale argiloase, iar culorile sunt rezultatul diferitelor temperaturi de răcire ale rocii. Seven Colored Earths este de departe unul dintre cele mai vizitate locuri din Mauritiusm, și din această cauză autoritățile au ridicat un gard pentru a evita distrugerea acestei formațiuni geologice din cauza turismului excesiv.

 

Laguna Colorada, Bolivia

Laguna Colorada

Situat în Parcul Național Eduardo Avaroa, acest lac sărat de mică adâncime este un loc comun pentru coloniile de flamingo. Roșul natural al lacului vine de la pigmentul unei alge.

 

Morning Glory Pool, Parcul Național Yellowstone, SUA

Morning Glory Pool

Combinația reușită de culori din iaz, și uneiori gheizer, este dată de bacteriile termofile pigmentate, care prospera la temperaturi de peste 45 de grade Celsius. Diferitele nuanțe de portocaliu și galben sunt date de temperaturile diverite ale iazului. Din păcate, vandalismul și gunoiele aruncate de vizitatori au schimbat aspectul iazului de-a lungul timpului.

 

Zhangye Danxia, China

Zhangye Danxia landforms

Această formațiune geologică cunoscută pentru timpul neobișnuit de gresie din care este formată poate fi văzută pe întreg teritoriul Chinei, însă locul celmai bune pentru a o admira este Parcul Națonal Geologic Zhangye Danxia.

 

Cascada Havasu, Arizona, SUA

Havasu Falls

Situată în cadrul rezervației indiene Havusupai, cascada face parte din canionul cu același nume. Nunața de turcoaz este dată de concentrația mare de carbonat de magneziu și calciu. Aceste minerale sunt responsabile și pentru formarea depozitelor de travertin din apropiere.

 

Depresiunea Danakil, Etiopia

Danakil Depression

În afară de faptul că este unul dintre cele mai fierbinți locuri de pe pâmănt, depresiune Danakil este recunoscută și pentru depozitele sale de sulf și sare. Datoriră condițiilor extreme, National Geographic a numit-o “mai dur loc de pe Pământ”. Însă zona nu a  fost întotdeauna atât de cruntă. De fapt, acest peisaj fierbinte este adesea citat ca “leagănul hominizi” datorită faptului că aici a fost descoperit, în 1974, unul dintre cele mai complete schelete de Australopithecus afarensis.

 

Gheizărul Zborului, Nevada, SUA

Fly geyser

Gheizere sunt adesea considerate fenomene natural, dar în cazul acestui gheizer oamenii au jucat un decisiv la crearea sa. Acesta a apărut în urma unui foraj, în 1964, care avea ca obiectiv găsirea unor surse de energie geotermală. De-a lungul anilor, apa minerală a gheizerului  a format movile travertin jurul fântânii. În ceea ce privește culorile strălucitoare, acestea se datorează pigmenților bacteriilor termofile.

 

Spiaggia Rosa, Sardinia, Italia

Spiaggia Rosa

Spiaggia Rosa (plaja roz) conține fragmente de corali și scoici care îi conferă această minunată tentă roz. Dacă doriți să vizitați această plajă neobișnuită trebuie să știți că accesul publicului este interzis pe perioade lungi de timp pentru a preveni deteriorarea acesteia.

 

Grand Prismatic Spring, Parcul Național Yellowstone, SUA

Grand Prismatic Spring

Această bijuterie naturală este cel mai mare izvor cu apă termală din SUA și cel de-al treilea la nivel mondial. Însă ceea ce oamenii își amintesc cu adevărat este curcubeul cromatic. Ca multe alte izvoare termale, Grand Prismatic este gazda unei varietăți de bacterii pigmentate care prosperă de-a lungul marginilor sale bogate în minerale.

 

Citește și:

FOTO Rocile roșiatice din Geoparcul Național Guzhang Hongshilin

FOTO Imagini care ne arată ce mare e lumea și ce mici suntem noi

FOTO Primele imagini aeriene care dezvăluie frumusețea spectaculoasă a Cubei

Comentarii

comentarii