FOTO 20 dintre cele mai incredibile fenomene naturale din lume

in fotografi de mediu 18 August 2015 1,087 Views

Natura a ajutat la producerea unor minuni uluitoare în întreaga lume. Unele dintre aceste fenomene naturale sunt atât de bizare încât e greu de crezut că există, dar acestea dezvăluie puterea imensă a naturii. Iată câteva dintre cele mai fascinante:

21

Un mare v├órtej apare ├«n timpul furtunilor mari din loca╚Ťiile ├«n care aerul uscat ╚Öi rece se combin─â cu aerul cald, tropical. P├ólnia masiv─â este rezultatul v├óntului care intr─â ╚Öi se ├«nv├órte din ce ├«n ce mai repede, p├ón─â formeaz─â un cilindru uria╚Ö.

 

 

20

Fulgerul Catatumbo din Venezuela este adesea numit The Everlasting Storm ÔÇŁFurtuna f─âr─â sf├ór╚ÖitÔÇŁ ╚Öi a intrat de cur├ónd ├«n Guiness Book, datorit─â faptului c─â love╚Öte ├«n 300 de zile ale anului. Vremea ╚Öi topografia ╚Ť─ârii cauzeaz─â acest fulger continuu.

 

 

19

Fluturii monarh sunt singurii fluturi care pot face o migrare cu dou─â sensuri. ├Än fiecare an, ├«n octombrie, ace╚Ötia pornesc pe cerurile dintre eastul Americii de Nord c─âtre Mun╚Ťii Sierra Madre din Mexic, ╚Öi din vestul Americii de Nord.

 

17

Structura Richat, cunoscut─â ╚Öi sub numele de Ochiul Saharei are un diametru de 30 de mile, ╚Öi se crede a fi rezultatul eroziunii. Situat─â ├«n mijlocul de╚Öertului african Sahara, acesta e o minune at├ót pentru oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â, c├ót ╚Öi pentru c─âl─âtori.

 

 

16

Pentru cea mai mare parte a anului, crabii roșii de teren de pe Christmas Island din Australia trăiesc în pădure. Dar în noiembrie, în jur de 120 de milioane de astfel de crabi ies din pădure și traversează drumurile din zonă, ca să ajungă la Oceanul Indian, unde își depun ouăle la maree.

 

 

15

Lacul Abraham din Alberta, Canada, e umplut cu bule congelate. Bulele sunt rezultatul gazului metan eliberat de plantele și animalele din zonă.

 

 

14

Marile popula╚Ťii de licurici care tr─âiesc ├«n pe╚Öterile din Waitomo, pe North Island din Noua Zeeland─â, au creeat o pe╚Öter─â sclipitoare, demn─â de explorat. Turi╚Ötii pot s─â fac─â un tur cu barca pe apele pe╚Öterii, ├«n timp ce privesc pere╚Ťii lucitori din jurul lor.

 

 

13

De ani de zile, ni╚Öte pietre uria╚Öe se mi╚Öcau de-a lungul Racetrack Playa of Death Valley National Park din California. Acestea p─âreau c─â se mi╚Öc─â singure, dar cercet─âtorii au descoperit c─â un strat sub╚Ťire de ghea╚Ť─â care se afl─â sub pietre se tope╚Öte la soare, mi╚Öc├óndu-le astfel, ├«ncet, de-a lungul anilor.

 

 

12

Vulcanul Kawah Ijen, situat în Java de Est din Indonezia e faimos pentru focul de un albastru strălucitor care se scurge în jos, pe munte, pe timp de seară. Potrivit National Geographic, strălucirea vine din arderea gazelor sulfurice care apar din fisurile vulcanului, la înaltă presiune.

 

 

11

În fiecare vară, în jur de 1.5 milioane de lilieci își iau zborul pe cerul orașului Austin din Texas, producând un adevărat spectacol al naturii.

 

10

În locuri precum Puerto Rico și Insulele Maldive, fitoplanctonul bioluminescent creează ape sclipitoare.

 

 

9

Ca├▒o Cristales din Columbia, situat ├«n Parcul Na╚Ťional Serrania de la Macarenia, e format dintr-o plant─â acvatic─â , cunoscut─â sub numele de macaraenia clavier, care ia nuan╚Ťe de ro╚Öu, albastru, galben, portocaliu ╚Öi verde, ├«n func╚Ťie de condi╚Ťiile meteorologice. ├Än cea mai mare parte a anului arat─â ca un r├óu obi╚Önuit, ├«ns─â ├«ntre lunile iunie ╚Öi decembrie, se spune c─â arat─â precum un curcubeu uluitor.

 

 

8

În fiecare an, din mai până în iulie, miioane de sardine înoată din apele reci ale Cape Point, din Africa de Sud, către coasta KwaZulu-Natal. Acestea stau atât de aproape unele de altele încât arată ca un vârtej pe care scafandri din întreaga lume vin să îl vadă.

 

 

7

Lacul Hillier, situat ├«n Arhipelagul Rechercha din Australia, nu e singurul lac roz din lume, dar ├«n timp ce celelalte ├«╚Öi schimb─â culoarea la diferite temperaturi, apa din acest lac r─âm├óne roz chiar ╚Öi atunci c├ónd e ├«mbuteliat─â. Cauza culorii r─âm├óne ├«nc─â necunoscut─â, dar se presupune c─â e rezultatul unui con╚Ťinut ridicat de sare, combinat cu prezen╚Ťa unei specii de bacterii roz.

 

 

6

Dup─â ce satul pakistanez Sindh a fost lovit de inunda╚Ťii ├«n 2010, milioane de p─âianjeni au c─âutat un spa╚Ťiu sigur ├«n copaci, unde ╚Öi-au ╚Ťesut p├ónzele.

 

 

5

Luminile Nordului sunt formate din particule încărcate electric de la soare, care se combină cu diferite gaze și, astfel, produc un spectacol de lumini multicolore. Acestea apar de obicei între lunile septembrie și aprilie, în locuri precum Canada, Alaska, Islanda și nordul Scandinaviei.

 

 

4

Cashiers este un ora╚Ö situat ├«n mijlocul mun╚Ťilor Blue Ridge din Carolina de Nord. Timp de 30 de minute, zilnic, ├«ncep├ónd cu finalul lui octombrie ╚Öi p├ón─â la ├«nceputul lui noiembrie, apoi din nou de la mijlocul lui februarie p├ón─â la ├«nceputul lui martie, po╚Ťi vedea o umbr─â ├«n forma unui urs gigantic.

 

2

Gr├╝ner See, un lac situat sub mun╚Ťii Hochschwab din Austria, pare ca orice alt lac, la o prim─â vedereÔÇŽ

 

 

3

Dar ce e fascinant e faptul c─â ├«n timpul iernii, acesta are o ad├ónce de numai 3-6 picioare, ╚Öi e ├«nconjurat de un parc. Vara, z─âpada din mun╚Ťi se tope╚Öte ╚Öi m─âre╚Öte ad├óncimea lacului la 40 de picioare, ├«n timp ce parcul ├«nconjur─âtor devine complet scufundat.

 

1

 

În Maroc, caprele se urcă în copacii de argan, ca să-i mănânce fructele.

 

Surs─â text&foto: Business Insider

 

Mai citește și:

FOTO Cele mai izbitoare imagini capturate de satelit, pe Earth View

FOTO Care este cea mai bun─â fotografie de c─âl─âtorie din lume

Comentarii

comentarii