FOTO 7 exemple de sustenabilitate modern─â

in Business, Energie 6 August 2015 744 Views

De la ├«nc─âlzirea apei la independen╚Ť─â energetic─â, aceste ╚Öapte case demonstreaz─â ce e posibil atunci c├ónd valorific─âm energia solar─â.

bach_in_action-new-zealand-prefab-beach-facade-preservation

Foto: Russell Kleyn

O instala╚Ťie solar─â ├«n consol─â – pentru c├ó╚Ötig optim – ajut─â la limitarea impactului pe care aceast─â cas─â de plaj─â din Noua Zeeland─â ├«l are asupra mediului ├«nconjur─âtor.

khamsa_home_by_atelier_koe_in_senegal_pool

Foto: R├ęgis L’hostis

Construc╚Ťia acestui refugiu verde din Senegal a fost cu 15% mai ieftin─â dec├ót cea a unei case normale. Cl─âdirea e f─âcut─â din c─âr─âmizi de p─âm├ónt ╚Öi e independent─â energetic, datorit─â panourilor solare ╚Öi a turbinei eoliene. ├Än aceast─â zon─â, clima oscileaz─â de-a lungul anului de la uscat la umed. Pere╚Ťii casei, care sunt mai gro╚Öi dec├ót cei folosi╚Ťi ├«n construc╚Ťiile standard de beton, ajut─â la moderarea temperaturii interioare, absorbind umiditatea ╚Öi r─âcind aerul ├«n perioadele c─âlduroase.

casa_incubo_costa_rica_shipping_container_home_roof

Foto: Sergio Pucci

Garajul acestui refugiu tropical, f─âcut dintr-un container de transport, con╚Ťine un sistem de ├«nc─âlzire pentru ap─â.

compson_bach_rear_exterior

Foto: Jackie Meiring

La aceast─â cas─â de plaj─â deconectat─â de la re╚Ťea, din mediul rural al Noii Zeelande, sistemul de iluminat este alimentat cu┬áenergie solar─â.

charles_gane_cottage_exterior_1

Foto: CORE Architects

├Ämbr─âcat─â ├«ntr-o palet─â bogat─â de lemn, cabana de var─â din Georgian Bay, Ontario, care apar╚Ťine arhitectului Charles Gane, ├«╚Öi ia toat─â energia electric─â de care are nevoie de la instala╚Ťia de panouri solare.

kameleon_house_california_5

Foto: Dwell.com

Folosind o vopsea perlat─â care pare s─â-╚Öi schimbe culoarea ├«n func╚Ťie de pozi╚Ťia soarelui, aceast─â cas─â zero-energie din California trece gradual de la verde str─âlucitor la bronz, pe m─âsur─â ce soarele r─âsare ╚Öi apune. Vopseaua contribuie, de asemenea, la sustenabilitatea general─â a casei. Pe acoperi╚Ö, care are o instala╚Ťie impresionant─â de panouri solare, un strat special m─âre╚Öte reflexia solar─â.

noem-prefab-exterior-pool-1

Foto: Meritxell Arjalaguer

Celulele solare din vârful acestei case prefabricate high-tech din Spania colectează energie care aprovizionează atât sistemele de apă cât și cele de electricitate.

Surs─â: Dwell.com

Mai citește și:

Japonezii de╚Ťin cea mai mare central─â fotovoltaic─â plutitoare din lume

FOTO 12 fotografii de basm ale arhitecturii ╚Öi frumuse╚Ťilor din Norvegia

Comentarii

comentarii