FOTO Cele mai spectaculoase imagini de biodiversitate, premiate la o prestigioas─â competi╚Ťie interna╚Ťional─â

in Biodiversitate 19 October 2016 586 Views

Urangutani ╚Öi ╚Ťestoase pe cale de dispari╚Ťie, hiene care se ├«nfrupt─â din mamifere moarte ╚Öi un leopard care se plimb─â pe str─âzile ora╚Öului ÔÇô iat─â doar c├óteva dintre scenele surprinse de fotografi din ├«ntreaga lume ╚Öi premiate recent ├«n cadrul unei faimoase competi╚Ťii de fotografie dedicate vie╚Ťii s─âlbatice.

Fotograful american Tim Laman a c├ó╚Ötigat marele premiu la edi╚Ťia de anul acesta a prestigioasei competi╚Ťii Wildlife Photographer of the Year. Proiectul s─âu ├«nf─â╚Ťi╚Öeaz─â un urangutan a c─ârei specii este pe cale de dispari╚Ťie, surprins ├«ntr-o p─âdure tropical din Indonezia.

biodiversitate

La categoria ÔÇ×MamifereÔÇŁ, premiul a fost adjudecat de britanicul Simon Stafford. Fotograful a surprins un grup de hiene, ├«n timpul unui festin cu mamifere care nu au supravie╚Ťuit migra╚Ťiei.

biodiversitate

Indianul Ganesh H Shankar a c├ó╚Ötigat la categoria ÔÇ×P─âs─âriÔÇŁ. ├Än fotografia sa, un peru╚Ö inelat ├«ncearc─â s─â dea afar─â din cuibul s─âu o ╚Öop├órl─â uria╚Ö─â, ciupindu-o de coad─â.

biodiversitate

La categoria ÔÇ×Reptile, amfibieni ╚Öi pe╚ÖtiÔÇŁ, premiul a fost c├ó╚Ötigat de italianul Marco Colombo. Acesta a surprins o broasc─â ╚Ťestoas─â amenin╚Ťat─â de poluare ╚Öi pierderea habitatului natural.

biodiversitate

Fotograful spaniol Angel Fitor a a╚Öteptat 3 ani pentru lumina perfecta ├«n care s─â surprind─â o meduz─â. Momentul i-a adus premiul la categoria ÔÇ×NevertebrateÔÇŁ.

biodiversitate

Italianul Valter Binotto ╚Öi-a adjudecat premiul la categoria ÔÇ×PlanteÔÇŁ, fotografi├ónd eflorescen╚Ťele unui alun.

biodiversitate

Tony Wu, din Statele Unite, s-a scufundat pentru a surprinde sute de pe╚Öti ├«n timp ce se ├«nmul╚Ťeau. A ob╚Ťinut premiul de la categoria ÔÇ×SubacvaticÔÇŁ.

biodiversitate

Indianul Nayan Khanolkar a reu╚Öit s─â surprind─â un leopard pe o str─âdu╚Ť─â dintr-o suburbie a ora╚Öului Mumbai, dup─â o a╚Öteptare de 4 luni. A fost desemnat c├ó╚Ötig─âtor la categoria ÔÇ×UrbanÔÇŁ.

biodiversitate

La categoria ÔÇ×P─âm├óntÔÇŁ, a c├ó╚Ötigat fotograful italian Stefano Unterthiner.

biodiversitate

Fotograful german Rudi Sebastian a surpins un peisaj din Parcul Na╚Ťional Len├ž├│is Maranhenses ╚Öi astfel ╚Öi-a adjudecat premiul la categoria ÔÇ×DetaliiÔÇŁ.

biodiversitate

Mexicanul Luis Javier Sandoval a impresionat printr-o fotografie ├«n care a surprins un pui de leu de mare, ├«ncerc├ónd s─â ├«i ÔÇ×pasezeÔÇŁ o stea de mare. A c├ó╚Ötigat la categoria┬áÔÇ×Vizualiz─âriÔÇŁ.

biodiversitate

La categoria ÔÇ×Alb-negruÔÇŁ, premiul a fost ob╚Ťinut de fotografia ÔÇ×Requiem pentru o bufni╚Ť─âÔÇŁ. Suedezul Mats Andersson a fotografiat o bufni╚Ť─â, ÔÇ×├«ndurerat─âÔÇŁ de pierderea partenerului s─âu.

biodiversitate

Australianul Paul Hilton a surprins 4.000 de pangolini pe cale de dezghe╚Ťare, ┬á├«ntr-un container mascat de pe╚Öte ├«nghe╚Ťat. A c├ó╚Ötigat astfel la categoria ÔÇ×O singur─â imagineÔÇŁ.

biodiversitate

La capitolul ÔÇ×PovesteÔÇŁ, a c├ó╚Ötigat fotograful britanic Charlie Hamilton James. A ├«ncercat s─â prezinte tragedia vulturilor pe cale de dispari╚Ťie din Africa, otr─âvi╚Ťi inten╚Ťionat sau accidental.

Pute╚Ťi afla mai multe detalii despre fotografiile c├ó╚Ötig─âtoare ╚Öi pute╚Ťi vizualiza mai multe dintre fotografiile finaliste, acces├ónd site-ul competi╚Ťiei.

Comentarii

comentarii