FOTO Cum să arzi până la 1000 de calorii pe oră la BikeFest

in EcoLIFESTYLE, Recomandate 4 September 2016 707 Views

Instructorii WorldClass Adrian Penu, Ilinca Hotaran, Alexanda Anastasiu, Armando Lungu, Adriela Morar și Iulian Panait au condus duminică, la cea de-a șasea ediție a BikeFest, un nou maraton de schwwin cycling. Timp de șase ore sute de pasionați au pedalat sub indicațiile instructorilor.

DSC_0311

Efortul de cycling este în primul rând sistematizat. Clasele sunt niște programe educaționale concepute în așa fel încât să asigure sau să acopere anumite target-uri. Unii vor să obțină un sistem cardiovasculator mai bun, iar unii vor să slăbească, și în funcție de acești parametri coregrafia claselor diferă”, a declarat Andrei Penu.

DSC_0389

Potrivit acestuia, într-o oră de cycling, tocmai pentru că este un ritm impus, se consumă mai multe calorii decât într-o ieșire montană sau de șosea, deoarece fără un instructor care să îi urmărească, oamenii au tendința să se relaxeze.

DSC_0334Eu zic că într-o variantă foarte intensă și optimistă poți să ajungi să consumi până la 1.000 de calorii pe oră. Deși fac cycling de foarte mulți ani n-aș refuza niciodată o priveliște naturală”, a adăugat Penu.

DSC_0392

Activități de recreere din cadrul BikeFest 2016

Maratonul WorldClass nu este singurul eveniment de astăzi din cadrul festivalului BikeFest. Organizatorii au mai pregătit o competiție dedicată cuplurilor sau prietenilor, care vor încerca să pedaleze câte 2 pe bicicletă, dar și o cursă de viteză.

De asemenea, duminică, de la ora 17, va avea loc un tur ciclist caritabil. La fiecare 20 de participanți, Asociația Green Revolution va dona o bicicletă unui tânăr sau copil care nu are cu ce ajunge la școală.

DSC_0399

Vor mai fi prezenți în Parcul Izvor și X-treme Bike – cu demonstrații de cascadorii pe biciclete și Energy Boutique – cu o competiție pentru cei care reciclează baterii uzate. Nu vor lipsi producătorii și reprezentanții magazinelor de biciclete și nici ONG-urile și artiștii handmade pasionați de mersul pe bicicletă.

DSC_0349

Atmosfera va fi asigurată de agenția de producție Vinyl, Rum, Tapas & Wine. Printre artiștii invitați, se numără: Ciprian Marc, Ufe & Zicu, Jon Kennedy, Alt Om & Bully, Rammon, Mr. Goju, Mop Mop DJ Set și Ufe.

DSC_0379

Puteți consulta întregul program al festivalului pe site-ul BikeFest 2016.

Comentarii

comentarii