FOTO Gardianul animalelor de la Fukushima. A decis să trăiască în zona contaminată pentru a le ajuta să supraviețuiască

in EcoLIFESTYLE 1 April 2016 388 Views

Naoto Matsumura nu este un fermier japonez obișnuit. Este singurul care trăiește în orașul fantomă Tomioka, situat la 10 kilometri de centrala nucleară Fukushima. După dezastrul din 2011, peste 150.000 de oameni au fost nevoite să-și părăsească locuințele și să  se mute în zone mai sigure. Ca urmare a ordinului guvernamental de a părăsi zona, Naoto împreună cu părinții săi au părăsit ferma. În scurt timp a realizat cât de mult îi lipsește casa și animalele lăsate în urmă. Într-o zi, Naoto Matsumura a luat o decizie care i-a schimbat viața și care, m decis de schimbare a vieții, care mai târziu sa transformat acest om într-un adevărat erou. El a ales să se întoarcă la casa lui din Tomioka pentru a sprijini animalele abandonate în lupta lor pentru viață.

fukushima

Cunoscut ca gardian al animalelor de la Fukushima, Naoto Matsumura este singura persoană care a ales să trăiască în zona contaminată.

 

fukushima1

A părăsit casa imediat după dezastru, dar în curând a revenit la Tomioka pentru a avea grijă de animalele sale.

 

fukushima3

Când a ajuns pentru prima dată în orașul său natal, după accidentul nuclear, a fost profund șocat de cât de multe animale au fost lăsate în urmă.

 

fukushima4

A început să caute în tot orașul și a salvat toate animalele pe care le-a putut găsi, lăsându-le o cantitate suficientă de hrană și apă.

 

fukushima5

În timpul căutărilor a descoperit, în hambarul vecinului său, carcasele a 120 de bovine. Acestea rămăseseră blocate acolo.

 

Autoritățile din prefectura Fukushima au lansat o campanie de eutanasiere a animalelor care au supraviețuit, însă Matsumura a reușit să împiedice acest lucru.

 

strut fukushima

A reușit să construit un grajd pentru cele 31 de vaci care au supraviețuit. Pe lângă acestea, inimosul fermier are grijă de numeroase pisici, câini, porci, și chiar și un struț.

 

caien fukushima

În lupta sa pentru ajutorarea animalelor, Matsumura se bazează exclusiv pe donații.

 

Conștient că radiațiile sunt dăunătoare pentru sănătatea sa, și îl ucid încet, acesta pur și simplu refuză să se gândească la ele.

 

gara fukushima

“Doctorii mi-au spus că m-aș putea îmbolnăvi în următorii 30 sau 40 de ani. Oricum până atunci o să fiu mort așa că nu-mi pasă”, a spus Naoto Matsumura

Comentarii

comentarii