FOTO Madridul se acoperă cu plante pentru a combate creșterea temperaturilor

in EcoLIFESTYLE 12 February 20164,618 Views

În Madrid, fiecare spațiu viran va fi în curând acoperit cu plante. Municipalitatea cheltuiește milioane de euro pentru extinderea parcurilor, precum și pentru “înverzirea” acoperișurilor  și pereților, potrivit CO.EXIST.

madrid

22 de terenurile virane va fi transformat în grădini urbane, iar piețele pavate vor deveni parcuri, care pot absorbi surprusul de precipitații. De asemenea, pe toată lungimea malurilor râului Manzanares, care străbate capitala Spaniei, primăria va planta copaci. Finalizarea acestei investiții costând bugetul orașului aproximativ 4,3 milioane de euro.

madrid_1

De asemenea, orașul va interzice accesul autovehiculelor pe străzile centrale, iar acestea vor fi transformate Ca orasul incepe sa se interzice mașinile din străzile centrale, Departamentul Mediului are în vedere transformarea unora dintre aceste străzi în parcuri liniare, acoperit de copaci.

madrid_2

Totul face parte din planul de autorităților locale de a face față schimbările climatice: zile canicule, secetă severă și inundații.

Madrid_3

În timpul unui val de căldură în 2015, temepraturile diurne nu au coborât sub 40 de grade Celsius în lunile iunie și iulie.

Madrid_4

De asemenea, valurile de căldură care în mod normal au loc odată la 20 de ani, acum au loc la fiecare cinci ani. Până în 2050, numărul de zile caniculare va fio mai mare cu 20% decât în prezent, iar precipitațiile vor fi cu 20% mai mici.

3056166-slide-s-6-madrid-is-covering-itself-in-plants-to-help-fight

Madrid_5

Madrid_6

Comentarii

comentarii