FOTO Urm─âtoarea oprire, Atlanticul: Metroul din New York, recif artificial pe fundul oceanului

in Deseuri 2 February 2015 537 Views

Ultimul lucru la care te-ai a╚Ötepta s─â g─âse╚Öti pe fundul oceanului este o garnitur─â veche de metrou. ├Än ultimul deceniu, autorit─â╚Ťile din New York au aruncat trenurile ie╚Öite din uz ├«n Atlantic pentru a oferi un recif artificial viet─â╚Ťilor marine. Fotograful american Stephen Mallon a imortalizat aceste momente ├«ntre 2008 ╚Öi 2010.┬á

metro1

El a realizat o serie fotografic─â numit─â ÔÇťNext stop, AtlanticÔÇŁ (Urm─âtoarea oprire, Atlanticul) care a f─âcut valuri pe internet deja. Scoase din contextul obi╚Önuit din subteranul New York-ului, garniturile de metrou creeaz─â o impresie puternic─â ├«n largul oceanului.

De╚Öi la vederea fotografiilor, mult─â lume s-a declarat revoltat─â de poluarea produs─â de atuncarea metroului ├«n ocean, scopul demersului este exact opus: ramele de metal servesc ca habitat artificial pentru organismele marine care se ata╚Öeaz─â de suprafe╚Ťe dure. Acestea se reproduc ╚Öi creeaz─â hran─â penru viet─â╚Ťile din ocean, form├ónd, ├«n final, un habitat s─ân─âtos.

metro2

metro3

metro4

metro5

metro10

metro9

metro8

metro7

metro6

 

Pute╚Ťi citi ╚Öi:

FOTO O viziune eco: Cum ar putea arăta Parisul în 2050

FOTO O poveste magică cu melci și buburuze

FOTO Patru dintre minunile luminii: aurora boreală, curcubeul, apusul și răsăritul

Comentarii

comentarii